Ülke genelinde CHP’de yerel seçimler için rekor başvuru yapıldı, İzmir başı çekiyor. Pek çok kişi bu durumu yadırgasa da ben bu ilgiyi iyiye işaret olarak görüyorum. Kimse kaybedecek partiden aday olmaz!.. 

Mayıs seçimleri kaybedildiği halde parti yönetiminde yaşanan değişim umut olmuş, yerel seçimleri kazanma umudunu pekiştirmiş ki bu kadar talep oluşuyor. Ancak sonuçta, İzmir’deki yüzlerce aday adayından bir büyükşehir 30 ilçe başkan adayı çıkacak. Hevesle bu yola çıkanların ne kadarı aday gösterilmezse ‘ben yoksam parti de yok’ deyip evine geri dönecek; hangileri ‘kazanan parti olsun’ deyip seçimde çalışmayı sürdürecek bunu göreceğiz; endişem egosu ağır basanların fazla olması… Aday gösterilmeyeceği herkesçe malum olduğu halde şimdiden küçük dağları ben yarattım havasına girmiş olanlar; bakalım sonrasında parti için ne kadar çalışacak…

Ego deyince… Hırsı aklının misliyle ötesine geçen nice siyasetçi gördük/ görüyoruz. Ama İYİ Parti genel başkanı Akşener bu işi taçlandırdı. Herkesi ve her şeyi suçlayan, kendisine zerre sorumluluk almayan tüm olumsuzlukları başkalarının sırtına yıkan, U dönüşleriyle Erdoğan’la yarışan Akşener, yerel seçimlere ‘özü başına’ girecekmiş ya!..Hayır o iş öyle değil, Akşener seçimlere AKP’nin yanında giriyor. Cumhur İttifakı’nın ‘adı konmamış’ mensubu olarak giriyor seçime. Daha şimdiden konuşmaları muhalefeti eleştiren, iktidara ise, tek kelime etmeyen bir içerikte. 81 il ve içlerinde aday çıkartacak isim bulabilir mi, orası meçhul olmadığı yerde AKP’li birini de koyarlar. Nasılsa İYİ Parti’nin bu seçimdeki misyonu oyları bölmek ve CHP’nin gücünü kırıp AKP adayına kazandırmak. Özellikle Ankara ve İstanbul’da… Yerel seçim için misyonu, CHP’ye kaybettirmek, AKP’ye kazandırmak olarak özetlenebilir. Zira kendi parti mensupları bile İYİ Parti’nin seçimi birkaç ilçe dışında almasının mümkün olmadığını söylüyor. 

İzmir’e gelecek olursak; Büyükşehir’de ‘sürpriz’  kabul edilen ve adaylık şansı yüksek görülen Buğra Gökce; çalışmalara başlamış. İlk ziyaretini İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne yaptı. Adaylık fikri, Kurultay’dan sonra oluşmuş, İzmir’den belediye mensupları da dahil pek çok kesimden talep almış, İmamoğlu kararını ‘yolu açık olsun’ diye değerlendirmiş… Morali iyi ama adaylıkların ‘bir an önce’ açıklanmasının da iyi olacağını belirtiyor. Bunda çok haklı, umarım özellikle Büyükşehir adaylığı noktasında açıklamayı çok geciktirmezler.