Sen, ’asrın felaketi’ diye sorumluluğu depreme at, ne deprem öncesi ne deprem sonrası bırak yapılması gerekenlerin yapılmasını, aksine facianın boyutunu kat be kat artıran uygulamaların karar vericisi ol!.. Para karşılığı kaçak yapıları yasal hale getirip, insanlara mezar yap, AFAD’ın bütçesini küçült, Diyanet’in bütçesini patlat!..

Hadi bunları geçtim, ‘bari şu yaraları sarmak için ne gerekiyorsa yapalım, acılara biraz merhem olalım’ diye düşünme!.. Acılı insanlar kaybettiklerinin yasını tutmaya, yaralılar, şifa bulmaya çalışırken, toprak altındaki cansız bedenler çıkartılıp bir mezara dualarla defnedilmeyi beklerken; hoop kirli kafalardaki senaryo piyasaya sürülmeye başlandı bile…Neymiş, seçim ertelensinmiş!..

Korku büyük tabii, koltuk altlarından zaten kaymıştı artık tamamen gitti, iktidar da farkında ve ne yaparız da süreyi uzatırız, zaman kazanırız derdine düştüler!..

Ama yok öyle yağma!.. Yeter yağmalananlar, bir de seçim sandığını yağmalayamazsınız!.. O sandık Anayasa’nın öngördüğü tarihte halkın önüne gelecek. Bu millet, bir gün daha fazla bu ucube sistemde yaşamak istemiyor. 

İktidar partisinin itilip kakılan ama kendini ‘özgül ağırlık’ zanneden kişisi, ön yoklamaya girişti bile!.. Partili hukukçular şimdiden mızrağı çuvala nasıl sokarız, seçimi nasıl erteleriz diye çalışmaya başlamış bile!..

“Geliyorum” diyen depremlere karşı hiçbir önlem almayan, ülkeyi imar afları ve imar barışı uygulamaları ile kaçak yapı cennetine çeviren, yetmezmiş gibi doğal afetlere karşı yetersiz, basiretsiz, hazırlıksız oldukları yaşanan son felaketle dımdızlak ortaya çıkan tek adam rejimi, şimdi bu büyük acıdan seçimi öteleme kartı çıkarmaya çalışıyor. Yani diyor ki, ‘dört ayda ben bu işleri toparlayamam, altından kalkamam’… Depremde acziyetini gördük, şimdi deprem sonrası acziyetini de ikrar ediyor öyle mi? 

Anayasal olarak 18 Haziran’da bu seçimin olması gerekiyor. İktidarın zaman kazanma, kendini kurtarma çabalarına tüm muhalefet, STK’lar, bağımsız ve özgür medya, vatandaşlar seçimin zamanında yapılması için güçlü bir söylem geliştirmeli. İktidarın seçimi erteleme gayreti, Arınç’ın yoklama çekmesiyle kalmalı!..

Ne yaşanan acı umurlarında ne bu yaraları sarmak için yapılması gerekenlere odaklanıyorlar. Yaşamını kaybedenlerin bedenleri soğumadan seçim erteleme derdine düşenler, başaramayacaklar!