“Hiç aklımda yokken tanıştım Ümit Kartal ile..

Bir yola çıkmaya hazırlanıyor, son derece heyecanlı ama bir o kadar da inançlı idi.

Bir yaz günü, küçük bir apartman dairesinde açılış daveti verildiğinde sanki İzmir’e ilk defa gelmişim gibi bir endişe vardı.

Yapabilecek miyiz? Koca bir şehirde büyük bir sektörde tek başımıza ayakta durabilecek miyiz?

Bizi kabul edecekler mi?

Yola çıkarken verdiğimiz tarafsızlık, özgürlük gibi temel ilkelerin arkasında durabilecek miyiz?

Yoksa bu sektör bizi yutacak mı?”

5. yılı kutlarken bu cümlelerle başlamışım yazıma..

O günden bugüne gördüğüm şey ise haklı endişelerimizin nasıl gurura dönüştüğü..

Evet Ümit ile de İz Gazete ile de hiç aklımda yokken tanıştım. Ankara Temsilcisi olarak görev yaptığım süreçte ekibin büyümesinin, azminin ve dinamiğinin her anının içindeydim. Birlikte günlük gazeteye de, dergiye de ve hatta internet üzerinden yayın yapan İZ TV’ye de can verdik, emek verdik..

Bu satırları bugün temsilci olarak değil ama her an onların yanında olan biri olarak yazarken mutfakta çalışan ekibin daha nice büyük projeleri büyük emek ve özveri ile başaracağına dair inancımı da belirtmek istiyorum.

Çok heyecanlı, gece-gündüz demeden işine sarılan bir ekip var mutfakta.

Kısa zamanda çok büyük işler başardı İz Gazete..

Hem de İzmir gibi bir cumhuriyet kentinde..

Demokrasinin sac ayaklarına sonuna kadar sahip çıkan bir ilde..

Basın özgürlüğünün her geçen gün biraz daha zorluklarla karşılaştığı bir dönemde kimine göre “deli cesareti”ydi çıkılan yol. Ancak bugün kendi endişelerimizin yanında, başkalarının da küçümseyen bakışlarını değiştirmeyi bildi İz Gazete..

Başlangıçta savunduğu tarafsızlık ve özgürlük gibi temel ilkelerin bugün de arkasında aslan gibi durabilmeyi de başardı..

Aslında bu sektörde esas takdir vatandaşın.. İz Gazete kısa sürede İzmir halkının da yakından takip ettiği, haberlerini ve programlarını ilgiyle izlediği bir yayın organı oldu.

Her türlü baskıya rağmen bu ilkeli duruşundan taviz vermeyeceğini bildiğim, hiçbir gücün ve ideolojinin onu bildiği yoldan döndürmeyeceğine inandığım İz Gazete daha nice yıllarında daha nice güzel işler yaparak adından söz ettirmeye devam edecek. Hem de sadece İzmir’de değil, tüm Türkiye’de.

Söz konusu nice güzel işleri de mutfaktaki azimli, dinamik ve cesaretli ekibiyle başarmaya devam edecek.

--

Yazıyı bitirirken geçen yıl olduğu gibi Ümit Kartal’a özel bir teşekkürüm ve kendisinden bir isteğim olacak.

Teşekkürüm böyle bir serüvende birlikte yol yürüyebilmemiz için sunduğu dostluğu için.

İsteğim ise, değişmeden, ilk günkü heyecan ve iyi niyetiyle İz Gazete’ye, ekibine, basın özgürlüğüne, demokrasiye, İzmir’e ve Cumhuriyet’e sahip çıkması.