Pazar günü sandıkta ‘sıradan’ bir karar vermeyeceğiz, çünkü bu ‘sıradan’ bir seçim değil! Türkiye’yi bir gemiye benzetirsek, bu geminin gelecekteki rotasını belirleyeceğiz. Ya faşizme, karanlığa, şeriata savrulacağız; bu güne dek yaşadığımız baskı düzenine rahmet okutacak bir sisteme evrileceğiz. Ya da geminin rotasını hep birlikte bilime, sanata, kültüre, hak, hukuk, adalete kısacası aydınlığa, çağdaşlığa çevireceğiz…

Geleceğimizi belirleyeceğiz, bizden sonraki nesillere nasıl bir ülke bırakacağız; buna karar vereceğiz. Bunu gençler için gençlerle birlikte yapacağız. AKP döneminde doğan gençler, bu iktidarın sonunu getirecek. O dip dalga dedikleri var ya, onlar genç seçmen işte. Elinde diplomasıyla iş arayan, teknolojiyle buluşmak isteyen ama telefona, bilgisayara hatta internet imkânına erişemeyen milyonlarca gençle birlikte doğup büyüdükleri bu iktidara sandıkta son vereceğiz.
Bunu da ilk turda yapacağız, yapmak zorundayız. Ülkenin 14 gün daha Erdoğan’ı aday olarak görmeye tahammülü, bu süre içinde ne olacağını bilmediğimiz karanlık oyunları yaşamaya hiç niyeti yok! Ekonomisiyle, tüm kurum ve kuruluşlarıyla öyle bitik bir devlet yapısı bırakıyorlar ki kaybedecek bir gün bile yok.
İktidarın hiçbir etik kural tanımadan, yasaları da hiçe sayarak devletin tüm imkânları ve besleme medyasıyla abandığı seçim döneminde muhalefetin sergilediği duruş sayesinde görece sakin bir süreç geçirdik. Onlarca tahrik ve provokasyon muhalefetin, özellikle Kılıçdaroğlu’nun soğukkanlı tavrı ile karşılıksız kaldı, istedikleri kaos yaşanmadı.

Ama seçim gecesi çok kritik, o akşam heybeden ne çıkaracaklar kestirmek mümkün değil. Umuyorum beklendiği gibi açık ara fark olur ve İstanbul seçimlerinde olduğu gibi çamura yatma imkânı bulamazlar.

Ben İzmir’in yüksek bir katılım ile seçim sonuçlarında belirleyici bir oy oranını yakalayacağına inanıyorum. Bu ülkenin yüzünü aydınlığa, demokrasiye, çağdaşlığa çevirmiş, ‘hak, hukuk adalet’ diyen tüm bireyleri Pazar günü sandıkta karanlık gidişe son verecek ve ilk turda Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı seçecek.
Bunu yapmazsak, ülkemizi ve geleceğimizi büyük bir karanlığa atarız, kimse bunun hesabını gelecek nesillere veremez!