Ne farkları var sizce? Hangisi bir diğerinden değişik program sunabiliyor. Hepsi "kentsel dönüşümcü" ve beton imparatorluğunun tutsağıdırlar. Aklınıza gelen her konuda böyledirler.

Hepsi demokrasiden söz ediyor. Hangi demokrasiden? 

Doğrudan demokrasiden söz edebiliyorlar mı? Yani "neler yapılacak neler yapılmayacak siz belirleyeceksiniz" diyen var mı? "Belediye tüm kurumsallığı ve görevlileriyle bunları uygulamaya koyacak" diyebilen var mı? 

Seçip salıyorsunuz makamlarına. Sonra da hayal kırıklığı ve pişmanlık yaşıyorsunuz. Her türlü pisliğe bulaşabiliyorlar. Partiler arası öyle iş birlikleri yapılıyor ki!...

On dört günlük belleği olan bir toplum beş yılın hesabını nasıl tutsun ki? Yeni seçim döneminde önüne sürülen yeni adayları umut olarak görür ve oyunu tekrarlar. Öyle algı operasyonları yapılmıştır ki, kendini ittirildiği yoldan kurtaramaz. Gider "tıpış tıpış oy verir" Ya da "odunu aday gösterseler, seçtirirler"

İşte bu iki seçenek arasındadır seçmen, "tıpış tıpış" veya "odundan aday"

Devletin politik satranç tahtasına dizdiği partilerdir bunlar. Yeri gelir at oynanır yeri gelir piyon veya kale; hangi parti işine geliyorsa.

Bu devletin egemenleri de sermaye sınıflarıdır. Uluslararası iş birliğindedirler. Uluslararası sermaye çevrelerinin ve devletlerin destekleri de vardır bunlara.

Sizi temsili demokrasi ile aldatır oyalarlar. Kararları onlar verir. Kendi kendilerini denetlerler.

Gelin doğrudan demokrasiye yönelin. Kararları siz alın, denetimi siz yapın. Beğenmediğiniz seçilmişi de geri çağırma hakkınız olsun. İşime yaramıyorsun diyebilin ve görevinden alabilin.

İşte o zaman beton imparatorlarından, müteahhitlerden, soyguncu çetelerden kurtulursunuz.

Kentiniz hakkında da kendiniz hakkında da söz sahibi olmanın yolu doğrudan demokrasidir.

Temsili demokrasiyle sorunlarınızın çözülmediğini, bunun bir aldatmaca olduğunu görün artık!