Spor Toto 1. Lig’de son hafta evinde Rizespor’u ağırlayan Göztepe, son dakikada yediği golle sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrıldı. 

Play-off potası için ligin ikinci yarısında büyük bir mücadele sergileyen sarı-kırmızılı ekip, haftaya oynayacakları Bodrumspor maçının ardından Süper Lig yolunda mücadele edecek. Rizespor’a karşı maçın 57. Dakikasına 3-1 üstünlükle giren Göz-göz, 84. Dakika  ve uzatmalarda kalesinde gördüğü 2 golle sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrıldı. 

Sonunu getiremediğimiz maçlardan birini daha geride bıraktık. İlk yarıda hem hücumda hem de savunmada daha güçlü bir duruş sergiledik. İkinci yarıda ise Rizespor’un daha etkili olduğunu söylemek mümkün. Buna rağmen ligde Play-off için hala umudu var Göztepe’nin. Son hafta oynanacak Bodrumspor mücadelesi, büyük bir önem arz ediyor. Ligde 7. Sırada bulunan Eyüpspor ile puan puana olan Göz-Göz, puan kaybı yapması durumunda play-off potasına giremeyebilir. 

Altay ve Altınordu ise düşme potasının hemen üzerinde ligi tamamlayacaklar. Kabus gibi başlayan sezonun son maçlarına gelinirken tek tesellimiz seneye de aynı ligde mücadele edecek olmaları oldu.

Süper Lig’de ise şampiyonluk düğümünün sonuna gelindi sayılır. Galatasaray, rakiplerinin sonuçlarına bakmadan önünde oynayacağı 3 maçtan 2’sini kazanması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek. Fenerbahçe ve Beşiktaş ise puan kaybı yapmadan rakibinin puan kaybı yapmasını bekleyecek.

Sosyal medya kavgalarıyla, TFF ziyaretleriyle ve gizli buluşmalarla geçen sezonun ardından yine çok tartıştık. Her kulüp kendine göre haklı sebeplerle bir başka kulübe göndermelerde bulunsa da aslında herkes başka bir alemde. Ayrıcalık isteyenler, hakemleri baskı altına almak isteyenler, güne gider gibi TFF’ye gidip şikayette bulunanlar vs. vs. Sonuçta olan futbol seyircisine ve spor severlere oluyor. 

Yabancı sınırı konusu ise bambaşka bir mevzu. Bana göre hiç olmaması gerekir. Yeteneği olan oynasın. Pasaportuna bakılmadan kim hak ediyorsa ve çok çalışıyorsa forma onun olsun. Lakin sezon öncesi yapılmış kurala göre planlama yapıp yerli futbolculara çok fazla para harcayan kulüpler ne olacak? Bu adamlara bunu nasıl açıklayacağız. Diyeceksiniz ki 5 yıl bu kural değiştirilemez ve tartışılamaz. Ancak her sezonun ortasında ve sonunda kural değişirken gelen itirazlardan da göz kaçırmak gerçekçi değil. Büyük paraların döndüğü futbol endüstrisinde bunun yeri yok. Kısa dönemli kulüp isteklerine göre de hareket edilemez. TFF önce ne istediğine karar verecek ve kulüplerin gelişimini buna göre takip edecek.

Genç oyuncuların forma şansı bulamaması durumu da Arda Güler’le birlikte tarihe gömülüyor diyebiliriz. Oynayanın yaşına bakılmıyor artık. Fizik gücü, oyun aklı, oyunu oynayış biçimi birçok konuda karar aldırıcı konuma gelmiş durumda. Bir iki sene sonra Avrupa’nın en büyük kulüplerinden birinde oynaması kesin gözüyle bakılan Arda’nın geleceğini hepimiz merak ediyoruz. Umarız ülkemize ve oynadığı takımlara katkı sağlayarak bizleri gururlandırır.