Bu haftanın kazananları, Göztepe ve Altay oldu. Altınordu ise kendi evinde 10 kişi kalan Altay’a 2-0 mağlup olarak ligde alt sıralarda kaldı.

Evinde Ankara Keçiörengücü takımını ağırlayan Göz-Göz, maçın başında 1-0 geriye düşmesine rağmen, Yasin ve Palmer’in golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılmayı bildi. Bu galibiyetle puanını 17’ye çıkaran sarı-kırmızılı ekip, ligde iddialı bir konuma gelmek için savaşmaya devam ediyor. Saha içerisinde bu sene ilk defa güçlü bir mücadele seyrettik Göztepe adına. Geriye düştükten sonra mücadeleyi bırakmayan, rakibin ataklarına karşılık cevap verebilen ve topu ayağında tutabilen bir takım izledik. Oyun olarak gelişmesi gereken yanların da geliştiğini görüyoruz. Her hafta gelişen bir takım izlemek de bu işin güzel tarafı. Ancak, her geçen gün güzelleşen oyuna rağmen rahatlamamak lazım. Süper Lig yolunun ne kadar zor ve çetrefilli olduğunu en iyi bilen takımların başında gelen bir Göztepe var artık. İşleri sıkı tutmayınca olan senaryoyu, geçtiğimiz sezon izledik. Bu nedenle başarılmış veya kazanılmış bir durum yok. Daha çok çalışmak var, daha fazla desteklemek var ve daha fazla ileriye gitmek var.

İzmir derbisinin gülen tarafı olan Altay, Altınordu karşısında aldığı 2-0’lık galibiyetle derin bir nefes aldı. Maçın ilk çeyreğinde bir kişi eksik kalmasına rağmen, mücadeleden galibiyetle ayrılmayı bildi Altay. İlk yarıda gelen Altınordu baskısına rağmen, oyunu tutmayı başardılar. Duran toplarla Altınordu kalesinde tehlike yaratmaya çalışan siyah-beyazlılar, attığı ilk golü duran toptan attı. İkinci gol ise Altay’ın golcü oyuncusu Marco Paixao’nun kullandığı penaltı vuruşundan geldi. Bu sonuçla ligde 12. sıraya yerleşirken, Altınordu 16. sırada kendine yer buldu.

***

Dünya liglerine verilen Dünya Kupası arası, yaklaşık 40 gün sürecek. Turnuva başlamadan önce Katar ile ilgili birçok ilginç haber gelmeye devam ediyor. Organizasyonun Katar’da olması sebebiyle ilginin düşüklüğü, ev sahibi ülkeyi kiralık taraftar tutmaya itti. Evet, kiralık taraftar. Hem de Pakistan ve Afganistan’dan. Turnuvanın başlamasına 3 gün kala bu haber oldukça konuşuldu. Adamlar başkalarının ülkelerine göç edip, Dünya Kupası seyredecekler. Bize gelenlerden de kiralasalardı diye düşünmeden edemiyorum. En azından vatana millete bir faydaları olurdu. Belki de geri gelmezlerdi. Sonuç olarak ülkeye girmek isteyen herkes, köyde tarla sınırı geçer gibi bizim sınırları geçebiliyor.

Turnuvanın bir diğer ilgi çekici noktası ise Messi ve Ronaldo’nun muhtemelen son Dünya Kupası mücadelesi olacak olması. ManU’

da yaşadığı sıkıntılar sebebiyle takımından dışlanan, hatta milli takım kadrosunda da bazı oyuncuların soğuk tavırlarıyla karşılaşan CR7, kendini yeniden ispatlamak için mücadele edecek. Böyle kriz anlarından hep daha da güçlenerek çıkan Portekizlinin neler yapacağını merak etmeyen yoktur diye düşünüyorum.

Birçok kişi tarafından gelmiş geçmiş en iyi oyuncu olarak gösterilen Arjantinli Lionel Messi ise kariyerindeki tek eksik parça için mücadele edecek. Bütün takım arkadaşlarını etrafında kenetleyen yıldız oyuncu gözünü kupaya dikmiş durumda.

Son şampiyon Fransa ise unvan korumak için yıldızlarıyla birlikte mücadele verecek. Ekvador, Güney Kore, Belçika ve Danimarka takımları da turnuvanın renkli takımlarından olacak gibi görülüyor. Bir sürpriz olur mu bilinmez ama zevkli bir turnuva izleyeceğimiz kesin.