Geçtiğimiz haftadan bugüne hem İzmir’in hem de ülkenin gündemi orman yangınları ve seçilmiş belediye başkanlarının yerine atanan kayyumlar… Ülkenin doğusu ayrı batısı ayrı yanıyor. 
18 Ağustos Pazar günü İzmir’de 6 farklı ilçede (Buca, Bornova, Urla, Karabağlar, Seferihisar, Menderes) yangınlar çıktı. Bornova ve Buca büyümeden önlendi ama Urla ve Karabağlar gözlerimizi yaşarttı.
Karabağlar’ın Limontepe Mahallesi’nde çıkan yangın kentin her yerinden göründü. Seferihisar ve Menderes’e de sıçrayan yangın sonrası tablo rantçılar hariç herkesi üzdü. Yangında 500 hektar alanın küle döndüğü açıklansa da bu rakamın çok çok üzerinde bir alanın yok olduğu iddia ediliyor. 
ÇAMLAR DEVİREN ORMAN BAKANI
İzmirli Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangınlar sürerken yaptığı açıklamalarla birçok çam devirerek herkesi şaşkına çevirdi. Mesela İzmirli Bakan Bey ormanlarımız cayır cayır yanarken akşam saatlerinde televizyonlara yaptığı açıklamada ‘yarın sabahtan itibaren yangına çok hızlı müdahale edeceğiz’ dedi. Hayretler içinde izledim. Neden hemen değil de o akşamın sabahı?
İzmirli Bakanın diğer bir devrik çamı, yangının yaşam alanlarını tehdit etmediğini söylemesiydi. Ama Karabağlar’a bağlı Yukarı Orhanlı köyü tedbir amaçlı boşaltılmıştı bunu söylediğinde. Bağı, bahçesi yanan köyler de var.
Yangınlar devam ettikçe, ciğerlerimiz cayır cayır yandıkça ve küle döndükçe İzmirli Bakana tepkiler de haliyle büyüdü. ‘Ateş Kuşu’ denilen devasa yangın söndürme uçaklarının neden müdahale de kullanılmadığını merak edenlere verdiği cevap ile bir devrik çam daha ekledi İzmirli Bakan kumbarasına. 6 tane ateş kuşumuz var diye biliyorduk meğerse sıfırmış. 3 tanesinin motorunun bozuk olduğunu, diğer 3 tanesinin de motorunun yağ damlattığını öğrendik İzmirli Bakandan. Yani kullanabileceğimiz hiç ateş kuşumuz yokmuş ya da tamir edebilecek kimse yokmuş. Ve her ne hikmetse bu ateş kuşlarının ötemediğini İzmir’de çıkan yangında öğrendik.
Yaklaşık 53 saat sürdü yangın Karabağlar’da. 100 – 150 yıllık ağaçlar kül oldu. Yangından kaçamayan bir sürü canlı da yaşamını yitirdi. Yazık. 
AĞAÇLARDIRMA SEFERBERLİĞİ VE İMAR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yangınlar devam ederken yanan alanların bir metrekaresinin bile imara açılmayacağını söyledi. Haluk Levent ile de sosyal medya üzerinden sözleşerek 30 Ağustos’ta bir organizasyon planladılar. Başka sanatçılar da bu organizasyonda görev alacak. Organizasyon konser sonrası ağaçlandırma ile taçlanacak. 
Tunç Başkan’ın ağaçlandırma seferberliği çağrısı birçok kesimden, işçilerden, memurlardan, sendikalardan, sanatçılardan, spor kulüplerinden destek gördü. Ayrıca tüm belediye personeli adına birer fidan diktirecek İzmir Büyükşehir Belediyesi. Şimdi sıra bizde. Ellerini ovuşturarak yangınları izleyenlere inat, bu seferberliğe katkı sunarak İzmir’in dağlarında yeniden çiçekler açtıracağız.

KUTLAMA VE DAVET

Çiğli'de 29 Ağustos'ta Kardeş Türküler konseri düzenlenecek ve fidan dağıtılacak. Etkinliği düzenleyecek Çiğli ve Büyükşehir belediyelerini kutlayalım ve herkesi bu anlamlı etkinliğe davet edelim.

YENİDEN MERHABA
3,5 yıldır internet üzerinden yaptığı yayınla İzmir’e, İzmirlilere layık olmaya çalışan İz Gazete bugünden itibaren artık bayilerde olacak. Kurulduğu günden bu yana eşitlikten, emekten, barıştan, kardeşlikten yana olan çizgimizi artık kağıt ve mürekkeple de buluşturacağız. Bu vesile ile tüm okurlarımıza merhaba diyorum. Sizlere layık olmak için var gücümüzle çalışacağız. Dönem itibariyle olabilecek baskıların ve zorlukların farkındayız. Ama korkmuyoruz da... “Karanlığın sonu bir ulu şafak, sarp kayadan geçen yola merhaba.”