Aday belirleme süreci boyunca İzmir kadar mağdur edilen, hatta heder edilen başka bir büyük şehir yok!..

CHP genel merkezi işi öyle sulandırdı ki, İzmir dedikoduya, çekişmeye, belirsizliğe teslim edildi. Buna nasıl izin veriliyor, nasıl fark edilmiyor akıl alır gibi değil. Ankara, İstanbul adayları bakmayın resmi açıklamaya herkes biliyordu ki aylar öncesinden belliydi ve ‘tam yol ileri” diyerek çalışmaya çoktan başladılar.

İzmir hala karmakarışık, bu gecikmeyi ‘amiral gemisi’ gibi söylemlerle geçiştiremezsiniz!..Herkes bilsin ki İzmir CHP nin kalesi değil, sadece AKP olmasın diye verilen oylar var. Bunu anlayın artık, bu kentin ayarlarıyla bu kadar oynamayın!..

İpe un sererek aday belirlenmez!..Beğenirsiniz, beğenmezsiniz; bu kente 5 yıl belediye başkanlığı yapmış birini bu kadar rencide etmeye hakkı yok bu partinin. Keza ilçeler içinde aynı şey geçerli. Eğer hizmetlerini yeterli bulmuyor, İzmirli de istemiyor kanaatindeyseniz ki şimdiye kadar çoktan bu kanaat oluşmuş olmalıydı; teşekkür edersiniz olur biter!..Arkasında Seferihisar belediye başkanlığı da olan beş yıldır İzmir de Büyükşehir Belediye başkanlığı yapan birinin itibarıyla bu kadar oynanır mı? Hadi önümüzdeki haftalarda aday gösterdiniz, (diyorlar ya aday olabilir); demezler mi adama bunca zamandır aklın neredeydi? Sonraki hizmet döneminde ‘valla kerhen aday yapıldı zaten’ dedikodusu yapılmaz mı?  Yok aday göstermedin o zaman neden başarısız bulunduğunu, aday gösterilmeme gerekçesini merak etmez mi İzmirli? Açıklayabilecekler mi?

Yok İmamoğlu istemiyormuş, yok Kurultay’da değişim dememiş, yok şu yok bu… Ortada sadece gıybet dönüyor, bu başkan on binlerce çalışanı olan bir belediyede hala görev yapmaya çalışıyor. Bir başkanı ‘topal ördek’ konumuna düşürmeye hakkı yok partinin. ‘Kadın aday’ diye laf dolaşıyor, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Sengel, hemen hizalanıyor; ‘görev verilirse’ diye açıklama yapıyor. Yok Selin Sayek Böke deniyor ki hiç su kaldırır tarafı yok!.. Ortalık toz duman!

Neymiş, heyetler gelmiş,  ilçelerde aday adaylarıyla görüşüyor. Kaç tanesiyle konuştum ne sordular diye. Yarım saatlik görüşmede heyet, aday adayını tanıyacak bir kanaate ulaşacak; hiç bilmedikleri o ilçeleri tanımaya çalışacak; buradan da sağlıklı sonuç çıkacak öyle mi?.. Niye vaktiyle yapılmadı bu ön araştırmalar, yumurta kapıya gelmiş; aday adayı mülakatları yapılıyor!..

Bu iş gerçekten tatsız bir hal aldı; görevdeki başkanlara haksızlık hatta itibar suikastı yapılıyor; onlarca aday adayı belirsizliğe teslim oluyor, Ankara’ya gidip gelenlerin ardı arkası kesilmiyor. Her geçen gün İzmir’i, İzmirli’yi mağdur ediyor, CHP’ye eksi yazıyor.