Bu ülkenin Futbol Federasyonu Başkanı’nın son konuşmasındaki iletişim hatalarını ve samimiyetsizliği dehşetle izledik. İnsan her şeyden önce iğneyi kendine batırmalı değil mi sayın başkan?

“Yeteeeeeeer, her hafta hakem hataları, hakemleri konuşanların kışkırtması sonucudur bu iş” diye bağırmakla olmaz bu işler. Bak sana, senden birkaç örnek vererek anlatacağım sayın başkan.

Tarih 1 Aralık 2020 şimdiki TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, o dönem Gaziantep FK başkanı iken şu açıklamaları yapıyor;

“Ali Palabıyık’ın birçok haksız kararına maruz kaldık.”
03.01.2021
“Hakemin tek bir açıdan izleyip karar vermesi, maçın skoruna direkt olarak etki etti. Hakemin vicdanı sızlamadı mı? Biz ayrımcılık istemedik, eşitlik istiyoruz. Ancak aleyhimize kararlar sürdürülüyor. Takımımız topladığı puanların tamamını sahada gösterdiği performansla kazandı. Hiçbir hakem bize yardım etmedi, yardımda istemedik.”

Bir hafta sonra da benzer açıklamaların ardından hiç ara vermeden devam etmiş sayın başkan;
28.02.2021
“Attığımız gollerde ne VAR!”
08.03.2021

“Mete Kalkavan iyi maç yönetti ama bu Beşiktaş için geçerli. Adalet, Adalet, Adalet! Başkada bir şey istemiyoruz!”
22.03.2021
“Tek istediğimiz adalet! Hakemlerin yaptığı bariz hatalardan sıkıldık. Bu durum düzelmiyor, düzelmesi yönündeki inancımız da azalıyor! Her mücadelenin önüne geçmeyi başaran bir hakem güruhu var. Hakemlerden en çok canı yanan biziz. Bütçemiz hedeflerimiz bu doğrultudayken hakem kararları, hepsinin üzerini örtüyor. Bir camianın, bir şehrin emeğiyle oynamak bu kadar kolay mı? Gaziantep olarak artık sabrımız tükendi, gereğinin yapılmasını bekliyoruz.”

Tüm bu konuşmaları yapan, her konuşmasında hakemleri suçlayan kişi dün televizyonda yeter diye bağrınıyordu. Hatta bu aşağılık suça ortak ediyordu, hakemler hakkında konuşanları. Bence de başkan bu aşağılık bir suç. Hatta o dönem yayıncı kuruluşa bile sallamıştı sayın başkan. Bizim pozisyonlarımızı eksik gösteriyorlar diye. Sayın başkanın demeçleri böyle uzar gider.

Diyeceğim o ki, samimiyetsiz ve iletişim becerileri gelişmemiş bir TFF başkanı, hakemleri sürekli hedef haline getirmiş eski kulüp başkanı olursa ortaya çıkacak iğretilik işte tam da budur!


Küçük bir kıssa ile sonlandırmak istiyorum;
Bir düşünüre sormuşlar, bir insanın aklını nerden anlarsınız diye?
Düşünür cevap vermiş, “Konuşmasından anlarım.”
Meraklı halk tekrar sormuş, “Ya hiç konuşmazsa?”
Düşünür şöyle bir etrafına bakmış, “O kadar akıllı bir insan yoktur!” diye cevap vermiş.