O gerici, yobaz, çağ dışı kafanın ‘Şehirlerin kurtuluşu kutlanmaz’ derken amacı sadece Kurtuluş Savaşı’na, işgalcilerin ülkeden tamamen def edilmesine ve Osmanlı’nın yıkılmasına duyduğu öfke değil. O kafa hala, Mustafa Kemal Paşa önderliğinde kazanılan bağımsızlık mücadelesini, Cumhuriyet’i hazmedemiyor. Osmanlı’nın yıkılmasına ağlıyor. Ama hepsinden önemlisi, işgalci son askerin de defedildiği, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş meşalesinin yakıldığı İzmir’e nefret kusuyor!..

Zaten konuşmasının öznesinde İzmir’in kurtuluş tarihi olan 9 Eylül var! 9 Eylül’ün kutlanmasına kesinlikle karşıymış o yobaz kafa!.. O kafa ki, Dolmabahçe’de ABD savaş gemilerini kıble yapan, emperyalizme karşı eylem yapan gençlerin ölümüne neden olan şeriatçıdır. Bağımsızlık, özgürlük demokrasi kavramları baş düşmanlarıdır. İşgal güçleriyle iş birliği yapan Osmanlı padişahını baş tacı yapan, halkıyla birlikte bağımsızlık mücadelesi veren Atatürk’ten nefret eden kafadır.

İzmir, o gün bu gün şeriat yandaşları ve bunların sözcüsü olan böyle yobaz kafaların hedefindedir. Çünkü 100 yıl önce yakılan bağımsızlık özgürlük meşalesi İzmir’de hala yanar, hem de giderek artan bir güçle!..

İzmir, gericiliğe prim vermez, yaşam tarzına müdahaleden hiç hoşlanmaz, kurtuluş günü olan 9 Eylül’ü coşkuyla kutlar, Cumhuriyet’e ve Atatürk devrimlerine olan bağlılığından taviz vermez.

9 Eylül’ün 100. Yılı İzmir’de hiç olmadığı kadar büyük bir coşku ve katılımla kutlanıyor. O susturmak istedikleri konserler, peş peşe yapılıyor. Binlerce İzmirli hem kurtuluşu kutluyor, gençler konser alanlarını dolduruyor. Tarkan bu akşam on binlerle birlikte ‘Geççek bu da geççek geldiği gibi gitcek’ diyecek!.. Gidişin fitili yine İzmir’den yakılacak, ülkeyi saracak!..

İzmir’i işte bu nedenle sevmezler; bu kent gericiliğe çağ dışılığa pabuç bırakmaz. Bir kişi ya da ne idüğü belirsiz bir dernek ‘bu konserleri iptal edin’ diyemez.

Masrafları eleştirip 9 Eylül etkinliklerinin daha ucuz olması gerektiğini söyleyenler de var. Aynı iş daha ekonomik yapılabilir miydi, en azından sahne çökmesi rezaletini yaşatmayacak bir organizasyon firması olmalıydı. Bunlar ayrı değerlendirme konusu ama 9 Eylül’ün 100. yılı etkinlik öyle baştan savma yapılamazdı. Ülkenin dört bir yerinde müziği susturun, sanatçılara ceza kesin, İzmir’e çemkiren yobaz şeriatçı kafalara bir cevap verilmeliydi.

Gençler iktidara konser meydanlarından o cevabı veriyor, kızlı erkekli hep birlikte kurtuluşu kutluyor, İzmir’in duruşunu ülkeye gösteriyor.