Geçtiğimiz hafta öneminden bahsettiğimiz Denizlispor maçını 5-0’lık skorla geçti Göztepe. Ligde bu sezon ilk defa üst üste galibiyet alması da moralleri yükseltti. Şimdi yapılması gereken, Samsunspor maçını kazanarak Play-off için yarışa katılmak.

Zor başlayan sezonları sever Göztepe. Kulübün el değiştirmesi, yönetim değişikliği, teknik adam değişiklikleri ve futbolcu sirkülasyonu ile başlanan sezonun ilk 10 maçında 4 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik alındı. Denizlispor maçı, Göz-göz için bir test değil. Ligde henüz galibiyetleri bulunmuyor, mücadele güçleri ve kadro kaliteleri de diğer takımlardan oldukça düşük. Ancak önündeki Samsunspor maçı, gerçek bir test niteliğinde olacak.

Altay ise son 7 maçının ardından deplasmanda Sakaryaspor’u 2-1 mağlup etti. Haftanın sürpriz sonucu olarak gözümüze çarpıyor. Ev sahibi takımın büyük üstünlüğü, istatistiklere de yansımış durumda. Topla oynama yüzdeleri, şut sayıları, pas sayıları ve duran toplarda da Altay’a karşı büyük bir üstünlük kurdu. Siyah-beyazlıların en büyük avantajı ise bu ligin hücum oyuncusu Marco Paixao’ya sahip olmasıydı. Yine son vuruşlardaki kalitesini gösterdi Marco Paşa. Bu maç, Altay’ın ligde kalabilmesi adına önemli bir galibiyet ancak devamının da gelmesi önemli. Her maç bu kadar şanslı olamayabiliriz.

Altınordu’da ise istikrarsız süreç devam ediyor. Bir hafta iyi, bir hafta kötü kırmızı-lacivertli ekip. Bu hafta İzmir’de Yeni Malatyaspor’a 3-0’la boyun eğdi Altınordu. Geçtiğimiz hafta ligde kalabilir diyen herkes, bu hafta aksini düşünüyor olabilir. Taraftarlar da takımın istikrarsızlığına ayak uydurmuş durumda. İçinde bulunduğu gidişat düzelir mi bilinmez ama durum iç açıcı değil.

***

Avrupa arenasında da güzel bir haftayı daha yaşıyoruz. Önceki akşam oynanan Marsilya-Tottenham maçı, dramatik bir sonla bitti. Maç öncesi grubu lider bitirme şansı olan Marsilya, 90+4’te mağlup olarak grubu son sırada bitirdi. Maç sonrası ise taraftarların isyanı ekranlara yansıdı.

Bu akşam ise temsilcimiz Fenerbahçe, Dinamo Kiev deplasmanında grup liderliğini garantilemek adına sahaya çıkıyor. Bu sezon elemeler dahil Kiev ekibiyle 4. maçına çıkacak olan Fenerbahçe’nin, rotasyonlu bir kadroyla sahaya sürmesi bekleniyor. Temmuz ayından bu yana yirmiden fazla resmi maç oynayan Sarı-Lacivertlilerin, Ukrayna ekibini mağlup edip liderlikle ülkeye dönmesini bekleyeceğiz.

Grubunda 3. Sırada bulunan Karadeniz temsilcimiz Trabzonspor ise Frençvaroş ekibini evinde ağırlayacak. Olası bir mağlubiyette Avrupa’ya veda edilebileceği gibi alınacak galibiyetle bir üst tura çıkmayı garantileyebilir.

Konferans Ligi’nde liderliğini devam ettiren Sivasspor ise, Slavia Prag deplasmanından beraberlikle ayrılsa bile bir üst tura lider olarak çıkacak.

Kendi grubunda Fiorentina ile birlikte 10 puanla lider durumda olan Başakşehir, Hearts İstanbul’da yenerek grubu lider tamamlamak istiyor.