Geldik futbolun en çirkin yüzüne..

Türkiye’nin en büyük kulüpleri diye adlandırdığımız kulüplerin sosyal medya kavgası devam ediyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile istediği bir platformda dürüstçe ve mertçe karşılıklı konuşalım teklifinde bulundu. Bunun karşılığında ise Galatasaray cephesi futbolu saha dışına çekmek istemediklerini söyleyerek teklifi reddetti. 

Biraz hafızalarımızı tazelemekte fayda var. 

Ekim ayında, “Bu lig kirli, saha dışında oynanıyor.” diyen kimdi?

Yine ligin başlarında, “Dışarıdaki yapılar zamanında bize yardım etti.” diyen kimdi?

Yine aynı dönemde, “Biz bu ligi bitirtmeyiz.” diyen kimdi?

Zaten hepimiz cevapları biliyoruz. Anlamadığım nokta ayrıcalık istemek için her türlü çirkefliği yapıp, istediğiniz sonuçları “ofsaytımsı” şekilde elde edince mi bu lig temiz oldu. Herkesin gözleri önünde tehditler savuran bir camianın şu an bu şekilde cevaplar vermesi samimi gelmiyor. Çünkü yapacak bir açıklamaları yok. Ligi bitirtmeyiz olayından sonra gelişen olaylar, saha içerisinde VAR kayıtlarının ülkede ilk defa açıklanmasına sebebiyet verdi. Futbol ve hakemlik camiası, ofsaytımsı diye yeni bir olgu kazandı. Bunun üzerinden 2-3 hafta geçmişken bizi saha dışına çekmek istiyorlar diye açıklama yapmak talihsizce. Zaten hiç girmedin ki saha içerisine.

Erden Timur’un dediği gibi geçmişte bazı yapılar bize yardımcı oldu diyerek başlayan açıklamada, biz bunu istemiyoruz ile bitti konuşma. Son 10 yılda en çok hakemlerden zararı biz gördük diye başladı ancak son 10 yılda en çok şampiyon da sen olmuşsun. Komik desen değil, ama kesinlikle dalga geçiyorlar. 

Yine o söze geleceğim, “Arsız güçlü olunca, haklı suçlu olurmuş.”

***

Transfer sezonunu yarıladık, Göztepe yavaş yavaş ligin alt sıralarından kendini kurtarırken, Altay ve Altınordu hala tehlike hattının hemen başında. Kulüplerimizin eksiklerini giderirken, mali durumlarını da kontrol altına almaları gerekiyor. Altay ve Altınordu özelinde bu sezon ligde kalma mücadelesi ön plana çıkacak. Bunun için gerekli takviyeler elbette yapılmalı. Çünkü bir alt lige düşüldüğünde yeniden 1.Lig’e geri dönmek, bu ligde kalmaktan daha zor. Bu sebeple, eksik ola, güçlendirilmesi gereken ve katkı sağlayacağı ön görülen birkaç takviye şart.

Göztepe’de ise geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama tam da beklediğimiz gibi oldu. Uzun vadede kulübe katkı sağlayabilecek, mücadeleci ve yarışmacı bir takım kurmak için çabalanıyor. İlk yarıda alınan istikrarsız sonuçlarla üst sıralardan biraz da olsa uzaklaşılsa da yapılacak transferlerle önümüzdeki yıllar için sağlıklı adımlar atılıyor.