Dünya Kupası’nın ilk finalisti belli oldu. Önceki akşam Hırvatlar karşısında 3-0’lık net bir galibiyet alan Arjantin, 2018 Dünya Kupası’nın rövanşını da Hırvatistan’dan almış oldu.

Messi mi daha büyük Ronaldo mu? Sabaha kadar tartışılsa yine de net bir karar çıkaramayız. Tek yapabileceğimiz sahanın içerisine bakmak. Sayılara, istatistiklere ve verimlilik puanlarına bakmak gerek. Ronaldo, bireysel yeteneğinin yanında fizik gücü ve karizmasıyla futbol dünyasının en çok reklam yüzü olan oyuncularından biri. Messi ise zekası, saf yeteneği ve yaptığı öldürücü hareketlerle gözümüzün önünde.

Son 2 yıldır Portekizli Ronaldo’nun başına gelenler, herkesin bilgisi dahilinde. Önce Juve ardından ManU ve son olarak milli takımda yedek kalması, futbol severler tarafından tepki çekse de bütün hocalar mı haksız sorusunu sorduruyor insana. ManU’da takım arkadaşlarının açıklamaları, özetliyor durumu aslında. Çok hırslı bir oyuncu olması bazen başına iş açıyor CR7’nin. Eric Ten Hag ile yaşadığı diyaloglar ve Dünya Kupası öncesi yaptığı açıklamalar, yıldız oyuncuyu çok yıpratmışa benziyor. Turnuva boyunca oyuna etki edememesinin yanı sıra takımın da oyununu engelliyor. Eski fizik gücünün olmaması da onun kötü gözükmesine sebep oluyor.

Dünya Kupası öncesi 36 maçtır kaybetmeyen Arjantin, turnuvanın ilk maçında Suudilere kaybetti. Eleştiriler doğrudan Messi’ye yöneltildi. Defans yapmıyor, takım arkadaşlarına yardım etmiyor ve liderlik edemiyor söylemleriyle doldu sosyal medya. Ancak şimdi geldiğimiz noktada ise turnuvanın en golcü oyuncusu ve takımı finalde. Turnuvanın en iyi defans oyuncu dedikleri Gvardiol ile kedinin fareyle oynadığı gibi oynadı Arjantinli yıldız oyuncu. Yaptığı beklenmedik hareketler, birden hızlanması ve yürür gibi adam geçmesi yaptıklarını kolay gösteriyor bize. Kariyerinin belki de son Dünya Kupası olabilir Messi’nin ve o kariyerde tek bir eksik kupa var. Şimdi ise o kupanın finalinde yıldız oyuncu. Kazanır, kaybeder bilemeyiz ancak kazanmayı hak ettiğini hepimiz biliyoruz.

***

TFF 1.Lig’de Sürprizlerle dolu bir hafta geride kaldı. Altay’ın Denizlispor’a kaybetmesi, Göztepe’nin Manisa FK karşısında kazanması haftanın sürprizleriydi. Altınordu’dan da bir sürpriz yaparak kazanmasını bekledik ancak yine kaybetmeye devam ettiler. 8 maçtır mağlup oluyor Altınordu. Bu gidişle yolun sonunda 2. Lig var. Göztepe ve Altay ise Play-off potası için savaşmaya devam edecekler.