Geçtiğimiz hafta oynanan maçları kayıplarla tamamladık. Altay, Altınordu ve Göztepe, galibiyet alamadan haftayı kapattı.

Göztepe, Samsunspor deplasmanında ilk yarıda yediği golle haftayı mağlubiyetle noktaladı. Golü kalesinde gördükten sonra oyun üstünlüğünü alsa da puan için ihtiyacı olan golleri bulamadı. Her iki ekibinde skor üretebileceği bir mücadele de gülen taraf Samsunspor oldu. Bu maç öncesi oynadığı iki mücadeleden de galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılıların galibiyet serisi de bitmiş oldu. Düşme potasındaki rakiplerin de puan kaybı yapması takımlarımız üzerindeki baskıyı hafifletse de puan farkı olarak hala kazanılmış bir durum yok. Düşme hattının sadece 4 puan üzerinde olan Göz-Göz, Altınordu ve Altay’a göre daha rahat durumda.

Altay ise ligde en fazla beraberliği olan 2 takımdan biri. Kazanamıyorsan, kaybetmeyeceksin. Bu anlayışla ligde 12 puanla düşme hattının 2 puan üzerinde bulunuyor Altay. Bandırmaspor’a karşı maçın başından sonuna kadar daha etkili taraf olarak göze çarpsa da gol yollarında başarılı vuruşlar gelmeyince maç berabere bitti. Ligin başından bu yana toparlanma sürecinin en net hissedildiği maçtı Bandırmaspor maçı. Beraberlikle bitse de gelecek açısından umut verici bir durum söz konusu.

Deplasmanda Eyüpspor’a konuk olan Altınordu, silik oyununu sürdürdü. 11 maçta 5 mağlubiyet, 3 beraberlik ve 3 galibiyeti bulunan kırmızı-lacivertli takım, 12 puanla düşme hattının 2 puan üzerinde bulunuyor. Önümüzdeki hafta oynanacak olan Altınordu-Altay maçı ise kilit bir öneme sahip. Şehrimizin iki eşit puanlı takımının mücadelesi, ilgiyle takip edilecek. Düşme hattını da yakından ilgilendiren mücadeleyi kazanan ekip, ligde kalma adına önemli bir adım atmış olacak. Avantajlı olan Altınordu’nun Altay’a göre 1 maçı eksik durumda. Ufuk Kahraman ve öğrencileri, bu maçla birlikte eksik olan maçlarını da kazanmaları halinde Altay’ın 6 puan üzerine geçecek.

ELİN PORTEKİZLİSİ

Yaklaşık 1 aylık Dünya Kupası arası öncesi Süper Lig’de son maçlar bu hafta oynanacak. En yakın rakibine 5 puan farkla liderliğini sürdüren Fenerbahçe, Portekizli teknik direktör Jorge Jesus önderliğinde ilerleyişini sürdürüyor. Hem Avrupa’da hem de ligimizde dominant oyunuyla liderliği garanti altına alan sarı-lacivertliler, şampiyonluğun en büyük adaylarından.

Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’da ise hakem ve fikstür tartışmaları bitmek bilmiyor. Galatasaray teknik sorumlusu Okan Buruk, geçtiğimiz hafta en zor fikstürün kendilerinde olduğunu söyleyerek tartışmaları başlatmıştı. Aynı zamanda hakemlerle ilgili yapılan açıklamalar da kamuoyunu uzun süre meşgul etmişti. Haftada yalnızca 1 maç oynayarak fikstürden şikayet edilmemeli. Ligin ilk devresinde deplasmana en çok biz gittik diye yaygara yapılmasına rağmen rakiplerine göre sadece 1 maç fazlalık görülüyor. E ligin ikinci devresinde de rakiplerinden daha fazla evinde oynayacaksın. Bu açıdan bakıldığında sadece gündem değiştirmek için yapılan açıklamalar olduğu görülüyor. Bu bakımdan eleştirilecek konu, fikstür ve hakemler değil. Oynanan oyun, atılan gol ve yaptırdığın idman. Bu konuları eleştirmeye başladığımız zaman gelişeceğiz. Aynı, “Elin Portekizlisi” gibi.