Urla, Çeşme, Seferihisar… İzmir’i cephe çevre yağmalanarak, şehrin orta yerine doğru çevre saldırıları ilerliyor. İzmir’de çevre talanına karşı istenilen karşı tutum yaratılamadı. İzmirliler ağaca, toprağa, suya kanunsuzca adeta el koyan, talancıları seyrediyor.

Doğayı yok etmek, insanın yok olması olduğunun bilinci oluşmayan geniş bir alanda duyarsızlık devam ediyor. Ormanlar yok edilerek, tarih katledilerek, akarsu kaynakları kurutularak, denizler kirletilerek, doldurularak ekolojik denge değişiyor. İnsanın sağlıklı yaşamı tehdit altında. Bitki ağaç böcek, kuş, hayvan…türleri yok oluyor.

DOĞAYA SAYGI!

Yaşadığımız çevredeki en önemli parça tabi ki doğadır. Bu sayede hava temizlenir, besin kaynaklarımız ortaya çıkar, yaşam alanlarımız oluşur. Doğa tüm canlılar için anaç bir yuvadır.

Daha sağlıklı bir hayat ve sonraki nesillere güzel bir çevre bırakmak için doğaya sahip çıkılmalı. Daha fazla para kazanma hırsı ile akarsularımız, ormanlarımız, tarım alanlarımız, su kaynaklarımız, insanların ve hayvanların yaşam alanlarının talan edilmesine seyirci kalınmamalı.

İZMİRLİLER NEDEN SEYİRCİ KALIYOR

İzmir’de çok az duyarlı insanın çevre katliamına karşı mücadelesi var. Çoğunluk seyirci olmaya devam ediyorlar.

İzmir’in Belediye Başkanları nerede?

İzmir Belediyelerinin Kent Konseyleri nerede?

İzmir’in STK’ları nerede?

İzmir’in Üniversiteleri nerede?

İzmir’in Bilim insanları nerede?

İzmirliler nerede?

İzmir’in çevre mühendisleri nerede?

Tarım üreticileri nerede?

Siyasi Partiler neredeler?

İzmirliler neredeler?

DOĞA VE İNSAN

Canlılar dünyası insanlardan, bitkilerden ve hayvanlardan oluşur. İnsanlar, bitkiler, hayvanlar, toprak ve su doğal yaşam bütünlüğü doğanın parametresidir.

İnsanlar, bitkiler, hayvanlar ile birlikte kendi doğası içinde yaşarlar. Doğa insan için ne kadar önemliyse bitkiler ağaçlar, hayvanlar için de önemlidir. İnsanlar, ilk olarak köpekleri evcilleştirilirken sonraki zamanlarda ise koyun, keçi, at, tavuk, kedi ve sığır türleri hayvanların evcilleştirilmeleri sağlanır.

Doğayı doğallığı ile korumak sosyal bir devletin temel yasalarından biri olmalı.
Doğa sevgisi; toprağı, suyu, bitkileri, yeşili ve hayvanları korumakla, sevmekle başlar. Bünyesinde doğa sevgisi olmayanlar duyarsız, duygusuz, sorumsuz ve bencildirler.

Yediğimiz ekmekten, içtiğimiz suya, soluduğumuz havaya kadar her şeyi doğadan alırız.

SONUÇ OLARAK!

Doğa sevgisi ve insan sevgisini bütünleştirmeyenler kendi insani değerlerini yok ederek, yaşam boyu zavallıca, sevgisiz ve seviyesiz yaşarlar.
Hadi hayırlısı…