Arjantinli Plaza de Mayo Annelerini biliyor musunuz? Kırk yıl önce 30 Nisan 1977’de ünlü pembe renkli Başkanlık Sarayı’nın önündeki Mayıs Meydanı’nda başlarında beyaz eşarplarıyla toplanan 14 anneyi tanıyor musunuz? “Evlâtlarımız nerede?!” diye haykıran anneler! Evlâtları, askeri nakliye uçaklarına bindirilip okyanusa atılarak kaybedilen anneler! İlk eylemlerinde üçü öldürülüyor on biri tutuklanıyor. Arjantin duyuyor, Arjantin’in vicdanı isyan ediyor.

1976 – 1983 yılları arasında katledilen, kaybedilen otuz binden fazla insanın akıbeti sorgulanıyor. Arjantin Cuntasının yıkılmasına rağmen bu eylemler Buenos Aires’te her hafta perşembe günleri yerel saat ile 15.00’te tekrarlanıyor.

Tüm Arjantin’de meydanlarda, kaldırımlarda Mayıs Annelerini simgeleyen beyaz eşarplar ve çocukların kaybediliş tarihleri yer almaktadır.

İşte bu beyaz eşarplı anneler, İstanbul’a kaderdaşları beyaz tülbentliler ile dayanışmaya da geldiler! Siz de insan haklarını savunmak, ülkemizdeki kayıpların akıbetini sormak için Cumartesi Anneleri ile dayanışmak için İstanbul’a gittiniz mi? İzmir’de her hafta cumartesi günleri Konak’ta Eski Sümerbank önünde saat 13.00’te yapılan eylemlerle dayanışma için bulundunuz mu, bulunacak mısınız?