Ülkemizin iki güzide kulübünün sosyal medya kavgalarıyla bütün gündemimiz değişiyor.

Önceki gün Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in açıklamalarından önce gelen Fenerbahçe kontra sosyal medya açıklamaları, Özbek’in tadını kaçırmış olacak ki basın toplantısını soru almadan tamamladı. Üstelik bu toplantı çok kısa sürdü. Sonrasında ise Galatasaray’dan sosyal medya açıklamaları geldi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Y. Koç ise ısrarla ortak bir platformda rakibini canlı yayında programa davet ederken, Galatasaray Başkanı ise davete olumlu cevap vermedi. Sosyal medya üzerinden yapılan atışmaları bitirmek adına neden böyle bir programdan kaçılıyor anlamış değilim. Madem kendini en mağdur olarak görüyorsun, madem adalet arayışın herkes için o zaman o yayından kaçmayacaksın. İki kulübün de sosyal medya ekiplerinin yaş ortalamasını merak etsem de başkandan onaysız bu paylaşımlar yapılamayacağını ön görürsek durum daha da vahim.

En iyisi siz ortak bir yayında buluşup, bütün içinizdekileri dökün. Seçim öncesi insanlar yeterince gerginken daha da toplumu germeyin.

Günlerdir bir Lale Orta konusu futbolu meşgul ediyor. Galatasaray-Kasımpaşa mücadelesinde yaşanan bir pozisyon üzerinden algı yapmaya çalışan bir grubun bütün planlarını Lale Hanım bozdu. Bir açıdan çok canice bir hareket gibi görünen pozisyon günlerce televizyonlarda Galatasaray’ın hakkı yeniyor, VAR devreye girmedi ve sistematik olarak MHK eleştiriliyordu. Bunun üzerine Lale Orta’da ilgili pozisyonun aslında faul bile olmadığını gösteren farklı bir açısını yayıncı kuruluşa sorunca da olay patladı. Yapılmak istenen algı, yapmak isteyenlerin başlarına yıkılınca da tutturdular MHK başkanı yayıncı kuruluşa müdahale ediyor diye. Bu kadar yaygarayı koparan camianın hocası, başkanı ve taraftarı bu konu hakkında talihsiz açıklamalarda da bulunmuşken, sosyal medyada yapılan açıklamaların tek manası ayrıcalık istemek olabilir. Çünkü adalet böyle bir şey değil. Pozisyonun faul olmayan halini görmüşsün ama hala eski pozisyon üzerinden konuşmaya devam ediyorsun. Buna destek veren hakem eskileri ise ortalıkta görünmüyor. Yaptıkları sistematik kötülük, futbolumuza ve spor ahlakımıza zarar vermekle kalmıyor, taraftarları da soğutup kutuplaştırıyor. 

Lale Orta’yı da tebrik etmek gerekir. Pozisyonun yaşanmasının ardından VAR hakemleriyle konuşup neden hakemi çağırmadıklarını soruyor. Böyle ters açıdan bir video olduğunu öğrenince de yayıncı kuruluştan algı yapıyorsunuz diye hesap soruyor. İşte bu bir takım ayrıcalık isteyenlerin de dengesini bozuyor. Bunun sonucunda ise panikle yapılmış açıklamalar, sosyal medya paylaşımları ortalıkta dolaşmaya başlıyor. Günün sonunda ise doğruyu arayan Lale Hanım’ın istifasını isteyen camia yine Galatasaray oldu. Bu mu adalet anlayışınız? Bu anlayış adalet anlayışı değil, ayrıcalık istemektir.

1945 yılında George Orwell tarafından kaleme alınmış “Hayvanlar Çiftliği” romanında tam da bu duruma uygun bir cümle var aslında.

“Bütün hayvanlar eşittir! Ama bazıları daha eşittir!”