‘Gözü açık gitmek’ diye bir deyim vardır; gerçekleşmesi çok istenen bir dileğin, hedefin gerçekleştiğini göremeden ölmek anlamına gelir. Atatürk 83 yıl önce sonsuzluğa giderken eminim gönül rahatlığı ile gözlerini yumdu. Ülkesini düşman işgalinden kurtarmıştı, halkın kendini yönetme rejimi olan Cumhuriyet’i kurmuş, ulusun çağdaş medeniyet seviyesine ulaşması için gerekli yasal düzenlemeleri yapmış, kadınların toplum içindeki yerini yüceltmişti.

Büyük bir mücadele ile kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin, ulusunu her anlamda ileriye taşıyan devrimlerin, hayata geçirdiği demokratik sistemin; bu sistem sayesinde var olanların ihanetine uğrayacağını kuşkusuz aklından bile geçirmiyordu. Ama oldu!.. Başta askeri darbeler ve iş başına getirdiğimiz kimi siyasetçiler devraldığımız değerli mirasa en büyük zarar verdi.

Öyle  ki,  özellikle son yıllarda  gerici yobaz, yalancı, takiyeci  siyaset erbabının ülkeyi geriye götürme, Atatürk’ü düşmanlaştırma gayreti şahikasına ulaştı!..Nelere şahit olduk. Ve bunlara engel olamadık!..İzledik, yaşadık gördük. Mahcubuz, hem de çok…

İktidar, uzunca bir süredir kâh sessiz kalarak, kâh alttan alta destek vererek Atatürk’ü ‘değersizleştirme’ girişimlerinin değirmenine su taşıdı. Ayasofya’da ‘lanet okuyan’ mı ararsın, ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyenin baş tacı edilmesine mi şaşarsın, Zübeyde Hanıma ağza alınmayacak şekilde hakaret edenler mi, milli bayramların yasaklanıp,  Diyanet’in Atatürk adının geçmediği hutbeler yayınlamasını mı…hangi birini sayalım?

Ya, Atatürk devrimleri sayesinde Parlamento’da olan AKP’li bir kadın milletvekilinin kadınlara seçme seçilme hakkının Erdoğan tarafından verildiğini, AKP öncesi kadınların sokağa bile çıkamadığını söylemesini nereye koyacağız?

Yalancı desen hafif kalır, cehalet desen değil, bilinçli söyleniyor… Kadın vekil Atatürk’ü değersizleştirip aklınca Erdoğan’ı yüceltecek, küçük kafa!..

Atatürk’ün bu ülke için hayal ettiği büyük resmin içinde bunlar yok ama geçen 83 yıl içinde siyaset giderek öyle kötü şekillendi ki geliyorum diyen tehlikeye karşı o kadar duyarsız kalındı ki işte sonuç.

Hınç ve intikam ateşiyle yananlar, Cumhuriyet tarihini ve Atatürk’ü yok sayıp 2002 yılını milat yapmaya çalışanlar!..Bilsinler ki başaramayacaklar. İlk seçim bunların sonu olacak, bu ülke elbet kuruluş değerlerine dönecek. Atatürk yine huzurla uyuyacak. Ama bu gün mahcubum, O’na bunları yaşattığımız, bizlere emanet ettiği bu güzelim ülkede böyle zihniyetlerin yeşermesine ve iktidar olmalarına engel olamadığımız  için.