Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ;’’tarihi mirasımız KEMERALTI çarşısı’nı geçmişteki ‘’parlak’’ günlerine yeniden döndürmeyi ve temel hedef olarak da; UNESCO DÜNYA MİRASI listesine aldırmayı planladığını’’söyledi.

Soyer; ayrıca, Kemeraltı’nın ‘’İzmir’in geleceğine yönelik kaldıraç olacağını’’ da vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Tarihi Kemeraltı Derneği’ni ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Kemeraltı çarşısı için 2 milyar TL’lık bir yatırım öngördüğünü, bu yatırımla altyapıyla birlikte üst yapının da yenileceğini anlattı.

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Geleceğe Doğru Kemeraltı Projesi’nin 5 etaptan oluştuğunu, zorlu olan birinci etabın tamamlandığını ve 7 büyük su pompası döşendiğini, aktif olarak çalışmaya başladığını anlatan Soyer, bu pompalardan 2’ si bile şiddetli yağmurlardaki suyu körfeze deşarj etmek için yeterli oldu’’ dedi.

Soyer’in verdiği bilgiye göre; Kemeraltı Çarşısı’nın alt ve üst yapı çalışmalarında 2’inci etapta İkiçeşmelik’ten gelen bölüm, son etapta da Kemeraltı çevresindeki sokakların tamamı yeniden düzenlenecek.

Kemeraltı seçim değil; esnafın geçim projesi 

Başkan Soyer, ‘’Kemeraltı Projesi’nin seçim değil, esnafın geçim projesi olduğunu’’ anlatarak, ‘’2024’ de esnafımızdan katı atık bedeli almayacağız. Ücretsiz internetle ilgili çalışmalarımız var’’ dedi.

Kemeraltı’nda devrim yaşanıyor. Kemeraltı Çarşısı, İzmir’ de turizmin cazibe merkezi olacak ve tüm düzenlemeler 2 yılda tamamlanacak, bu çalışmalar için toplam 2 milyar TL’lık bir yatırım yapılacak. Soyer’in son hedefi de; Kemeraltı’nı UNESCO DÜNYA MİRASI listesine aldırmak olacak. Soyer’in 5 yıllık Başkanlık döneminde sergilediği vizyon; popülist siyasetçi olmadığını, tersine İzmir’i geleceğe hazırladığını gösteriyor.

Dernek başkanı Girgin: Soyer’e güveniyoruz

Tarihi Kemeraltı Derneği Başkanı Semih Girgin; ‘’ Tunç Başkan bize güvendi, biz de Tunç Başkana güveniyoruz’’ dedi.

Girgin, özetle şunları söyledi. 250 yıllık ticari alan uzun yıllar unutulmuşluğun sıkıntısını yaşıyordu.

Son dönemler, Kemeraltı’nın durağan ve çöküş dönemidir.

Bugün, yerel yönetimin Kemeraltı sevgisi ve bakış açısı çok değerlidir.

Yerel yönetimin irade göstermesi, risk alması, esnaf kitlesiyle birlikte adım atması, kolay bir karar değildir.

Kemeraltı’nda altyapı yatırımlarına girmek ciddi bir adımdır.

Bu duruş; geç kalmışlık sorununun çözümü için çok değerli bir duruştur.

Yerel yönetimler, hiç bu kadar esnafla beraber yol almamıştı, esnafın fikirlerini önemseyerek bir iletişimde bulunmamıştı.

Yeni Kemeraltı vizyonuyla beraber adım atacak bir iradeyi ortaya koyma günlerindeyiz.

Soyer Başkan bize, biz de Soyer Başkan’ a güveniyoruz.

SONUÇ OLARAK: 

Soyer Başkan Kemeraltı’ nı küresel lige taşıyor. Soyer’in Kemeraltı projesi seçim değil; esnafın geçim projesidir.