Esnafa müjde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de ilk kez ‘Sokak Ekonomisi Şube Müdürlüğünü’ ömrü kısa sürse de Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde kurdu. Yapılması düşünülen çalışmalar ise artık zabıta ve sokak satıcıları arasındaki koşuşturmalar, kavgalar, anlaşmazlıklar ortadan kalkacak. Sokakta bir ekonomi yaratıp evine ekmek götüren insanların sorunlarına bir çözüm bulunması gerektiğini düşünen İzmir Büyükşehir Belediyesi Yönetimi kurulup tekrar kısa sürede kapatılan bu birim ile hukukun sokağa ineceğini ve tüketicilerin ihtiyaçlarının pratik bir yolla karşılanacağını amaçlamak istediğini belirtti.

Bu bağlamda Sokak Ekonomisi Şube Müdürlüğü yerine, Sokak Ekonomisi Daire Başkanlığı kurulmasına yönelik çalışmaların sürdüğü söyleniyor.

Bu uygulamanın hayatımıza girmesi ile bin bir sıkıntı ve bozulan ekonomik koşullarının yaratmış olduğu buhranın içinde debelenip duran esnafın;

Kirasını ödeyen manavın,

Spotajıyla uğraşan zücaciyecinin,

Vergisiyle debelenen tuhafiyecinin,

İşgaliye ücretine zam üstüne zam gelen pazarcının,

Mekânında siftah yapamadan ışığını kapatan kahvecinin,

Dükkânı bir açılıp bir kapanan lokantacının,

Kısacası Bağ-Kurunu denkleştiremeyen gariban esnafın bundan böyle bir el arabası alarak sokaklara indiği takdirde hiçbir derdinin kalmayacağını, üstelik buna kurumsal bir kimlik oluşturulacağını müjdelediler.

Anlayacağınız, bundan gayrı ‘on dönüm bostan, el arabanı al gel Osman…’

Türkiye de ilk kez demişler,

Herkese hayırlı işler.