Manav Niyazi Abi; geçenlerde kendisinden istenilen siparişi tedarik edemediği için müşterisinden bir dünya azar işitti. Müşteri en son “Bir daha gelmem senin tezgahına” diye lafını ortalık yere bırakıp gitti. 

 Nakliyeci Recep; kamyonetine sardığı malı yüklenip giderken aracın kasasının çengeli bağladığı ipi yine sağlam yapamadığı için, caddenin orta yerine eşyalar dökülünce hem trafiği tıkadığından polisten ceza yedi hem de zarar gören malları telafi ettiği için bir dünya masraf etti

 Doktor Güven; bir hastasının ameliyatı sırasında yanlışlıkla  hastanın toplar damarını kesti, hastanın böbrekleri iflas etetti. Doktor yaptığı hatanın vicdan azabına dayanamayıp böbreklerinin hastaya verilmesini vasiyet ederek yaşamına son verdi. 

 Gülsüm Teyze; şehir dışındaki hasta annesine birkaç günlüğüne ziyarete giderken açık unuttuğu doğalgazın faturasını sıkıla sıkıla ödedi. Bir sonraki ay geçen ayın zarar eden bütçesini denkleştirmek için bütün ay soğukta oturdu. 

Bütün yıl anne babasının kıt imkanlarıyla üniversite sınavına hazırlanan Güzide; sınav günü aşırı stres, panik ve yorgunluktan zaman ile yarış halinde iken cevap kağıdında tek bir soruda yaptığı kaydırma bütün soruların cevabını yanlış işaretlemesine neden olduğu için koca yılını heba etti. 

 Müvekkillerine mahcup olmasın diye bir duruşmadan çıkıp başka bir adliyedeki duruşmaya yetişmeye çalışırken yağışlı havanın da etkisi ile direksiyon hakimiyetini yitiren Avukat Hüsna; hatasını canı ile ödedi. 

Buğday ekmeden önce toprağına ahırındaki yaş gübreyi römork römork döken Çakır Mustafa; döktüğü yaş gübrenin fermente olmadığından mahsulün mantari hastalıklardan kurtulmasını önleyemediği için bütün yılın emeğini heba etti. 

Sevgilisine söylediği yalanın ortaya çıkmasıyla Şinasi, canı kadar sevdiği kadının onu terk etmesine engel olamadı. 

 Bu ülkede hayatın içinde hangi kesim varsa yaptıkları hatanın bedelini o ya da bu şekilde ödedi ödüyor veya ödeyecektir kimse de ayrıcalıklı değildir. Bu sebeple milyonlarca insanın geleceğinin,  binlerce insanın ölümünün ve enkaz altında kalan yaşamların sorumluları elbette ki ayrıcalıklı değildir.

Hak dilenenlerin kulağına küpe diye söylüyorum;

Zıkkım etmek boynumuzun borcu olsun.