Ekonomik krizin volta attığı memleket sokaklarında , vatandaşın derdini bir nebze olsun dinlemek, görmek ve çözüm aramak yerine yalakalıkta çığır açan söylem, eylem ve tutumların da sonuna doğru gelindiğini de hepbizcileğin izliyoruz.

Nasıl mı?

Soğan 25 TL olunca ortalıkta ekonomik krize çözüm olarak vatandaşa ‘’Gerekirse aylarca soğan ekmek yeriz’’ diyen tiplerin ellerinden mutfaklarındaki en önemli malzemeyi bir çırpıda çıkarıyorsunuz. 

Soğan üreticilerinin yıllarca bu memleketin yalaka siyasetçilerine yetiştirdiği bu materyal, kendilerine zarar etmelerinden ötürü kredi borcu ve öz sermaye yitirimi ile karşı karşıya bırakınca ya arazilerini ellerinden çıkardılar ya da topraklarına mahsul ekmeyip üretimden çekildiler. Haliyle artan nüfus artışı ve memleketimin ‘’ne olursan ol gel’’ şeklindeki mülteci politikasının sonucu olan talep artışlarının faturası da, pazara mutfağının ihtiyacı için giden gariban askeri ücretli işçinin, memurun, emeklinin 25 lira olan soğanın etiketi ile baş başa kalmalarına neden oldu.

Bolca üretip emeğinin hakkını alamadığı için bütün umudunu yıllarca derelere döken üreticilerin,

Her şeyden kısıp, insanca yaşamdan her geçen yıl uzaklaşan tüketicilerin,

Bize soğan ekmeği reva görüp, onu dahi soframızdan eksik eden yöneticilerden HESAP SORMA vaktidir; SANDIK.

Yeter artık bıktık usandık.