Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü’nün aday adayı tanıtım toplantısı vardı.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda…

Hava güzel, güneşli…

Çim konserlerinin yapıldığı alana harika bir sahne de kurulmuş, sandalyeler atılmış.

Arka tarafta, anı fotoğrafı çektirmek üzere ‘Sana Söz’ görselleri.

Ortam müthiş.

Öncelikle, aday adaylarını görmezden gelmeyerek, onları partililerle buluşturmayı ve teker teker tanıtmayı planlayan İl Başkanlığı’nı tebrik etmek gerekir.

İnsanlar böylesi bir dönemde ‘sorumluluk’ almış, aday adayı olmuşlar. Saygı göstermek, kıymet vermek önemli.

Yalnız, hemen hemen herkesin dikkatini de çekmiştir.

193 aday adayının tanıtılacağı toplantıda, 250 kişi ya vardı ya yoktu. 30’u-40’ı zaten basın mensubu…

Aday adayı olmasına rağmen kendisi dahi gelmeyenleri hiç konuşmuyorum bile…

Müstakbel iktidar partisinin kalesi İzmir’den milletvekili olmaya talip olanların bir kısmının, eşini-annesini-çocuğunu bile tanıtım toplantısına getirmemesi, çok şaşırttı.

Anlam vermek gerçekten zor.

193 kişi yanında 4’er kişi ile… En yakınları ile… Ailesi ile falan katılsa…

1000 kişiyi bulurdu. Çok da güzel olurdu.

Aday adayı toplantısına kendisi bile katılmayanları teker teker yazarak ‘rencide’ etmek istiyor insan da… Neyse; ‘önce bi şu iktidardan kurtulalım’ duygusu, otokontrole yönlendiriyor kalemimizi.

Neyse…

21eb7ecf-6743-4d9c-840b-43ba01789577

Bir ıslık da sen çal

Benim gözlemlediğim, en heyecanlı aday adayı, sanatçı Onur Akın’dı… Erkenden geldi. Herkesle selamlaştı. Çokça kişi onunla fotoğraf çekindi. Son ana kadar oradaydı.

Yıllarca seçim şarkılarını bestelediği Kemal Kılıçdaroğlu’nun, muhalefetin ortak Cumhurbaşkanı adayı olması Onur Akın’ı yeniden heyecanlandırmışa benziyor. Özellikle pandemide müzisyenlerin yaşadığı sorunlar ve tek adam rejiminin sanatçılara baskısı düşünülürse… Onur Akın, İzmir milletvekili olduğunda çok iş yapacaktır diye düşünüyorum. Listeye girer mi? Onu sanırım Genel Başkan bilir. Ama girerse, belli ki seçmen sevinir.

Saygı önemli

Aday adayı tanıtım toplantısına, kendisi de hali hazırda aday adayı olan CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da katıldı. Herkesle selamlaştı, kucaklaştı. İsmi okununca sahneye çıktı. Eski Belediye Başkanı... Eski Genel Sekreter… Kaç dönemdir milletvekili… Tarım Bakanı olsa, ‘nerden çıktı, hak etmiyor’ diyemez kimse… Helal olsun Kamil hocaya… Aday adaylarına saygısını eksik etmedi. Kendisinin de nerelerden geldiğini unutmadan, tanıtım toplantısına katıldı.   

27cd9bd8-6fed-4358-a777-0ccc6ead764f

Çam efsanesi, TİP dalgası

CHP İzmir siyasetinin efsane ismi. Yarın ön seçim olsa, yeniden liste başı çıkar. En uzak köylerine kadar bilir İzmir’i… Dününü… Bugününü… O da aday adayı. Üzerinde Kemal Kılıçdaroğlu tişörtü ile katıldı aday adayı tanıtım toplantısına. Seçim şarkılarına yumruğu havada eşlik etti. Öyle öne çıkma derdinde falan da değildi, en arkadan izledi toplantıyı. Tahminimce bu sefer de listelerde kendisine yer bulamayacak. Sebepleri çoktur. Ama o, listelerde olamasa bile Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması için en çok çalışanlardan olacaktır, eminim!

Muziplik yapayım dedim, Musa Çam’a yaklaştım. Sandalyesinin arkasından sarıldım. “Ağabey seni yine listeye koymayacaklar biliyorsun değil mi? Bence sen TİP’ten aday ol, yıkarsın ortalığı” dedim. Gülüştük. CHP İzmir’in efsanesinin verdiği cevap, ‘TİP dalgasının’ İzmir’de hangi seviyelere ulaşabileceğini gösterir cinstendi: “Vallahi Ümit’cim bana da çok kişi öyle diyor. Musa ağabey TİP’ten aday ol diyen çok”

Liste sıkışık

Neresinden hesap edersen et, CHP İzmir’de milletvekili aday listeleri fena sıkışık. 6’lı masaya açılacak kontenjanlar, dışarıdan gelecek olan uzman isimler, Parti Meclisi üyeleri, geçmiş dönemin ‘emektarları’, mevcut vekillerin bir kısmı vs derken… Her bölgeden taş çatlasa 3’er 4’er kişilik yer için 193 aday adayı başvuru yaptı.

Bir kısmının tanıtım toplantısına bile gelmediğini düşünürsek…

Listeler açıklandığında ortalığın karışacağını öngörmemek saflık olur.

Başka partilere yönelenler çok olacağı gibi, o gün sosyal medyasından bunu ilan edenler bile çıkacaktır.

Hayırlısı olsun diyelim…

Öncelikle Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapalım da…

‘Sana Söz’ değerli okur, bu konuları detaylı ve uzun uzun yeniden yeniden tartışır, konuşuruz.