Şu sıralar görsel ve yazılı medya haberleri malum; memleketin felaket üstüne felaket yaşamasından dolayı hiç iç açıcı değil. Sorumlular görevlerini yerine getiremediği için başımız türlü belalardan hiç eksik olmuyor. Yurdumun ahbap çavuş ilişkisi üzerine kurulu yönetim tarzı, ‘hallederiz sen merak etme’ desturu; liyakat ve bilimin halı altına süpürülmesiyle egemen bir hal alıp oluşturulan proleteryal toplulukların ihtiyaçlarının giderilmesi ile iradelerinin yönelimini ve sonuçlarını memleketçe izliyoruz.

HİÇ BU KADAR ACI ÇEKMEMİŞTİK

Günlerce ekranlara kilitlenip çaresizliğimize ağladık. Oradaydık. Tozun dumanın içinde, enkaz altında kalmış binlerce insan gibi, gece yıkılmış binaların içinden yardım çığlıklarının arasında elinden bir şey gelemediği için ayak sesleri duyulmasın diye parmağının ucunda yürüyen bir vatandaşın utancıyla. Hepimiz oradaydık da, bir sen yoktun Abidin.

Proleteryal çoğunluğun iradesi olan Abidin ortalıkta görünmeyince geçmişe de baktığımızda tüm tarihlerin öznesi olan proleterya;  burjuvazi kendiliğinden ‘hadi artık benden bu kadar’ diyip gitmediği için hatta ve hatta ‘bir şey olmasa bile muhakkak bir şey oldu’ anlayışı ile ellerindeki gücü bırakmak istemediklerinden DEVRİM’i zaruri kılarlar.

Tüm bu nedenlerle sınıfsız toplumların oluşabilmesi için biat kültürü ile sulanıp, gübrelenen toplulukların artık AKIL, BİLİM, FELSEFE, MATEMATİK, FEN VE SANAT ile yetiştirilmesi gereklidir.
‘’Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için, en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, delalettir’’
Ha yok ben almayayım mı diyorsun?

Afetlerden korunmak için okuyabileceğimiz dualarımızda mevcut.

Allah yar ve yardımcınız olsun…

(Not: Tarihi eserleri, doğal güzellikleri ve zengin mutfağı ile hem ülkemizin hem de dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri olan Tire'de yerli ve yabancı turistlerin yoğun bir şekilde yararlandığı Tire Belediyesi'ne ait Gölet Restoran ile Toptepe Restoran'ın, ayrıca Kaplan Köyü'ndeki Dağ Restoran'ın bu yıl Ramazan ayı süresince kapalı kalacağını üzüntüyle öğrendim. Tire'nin, İzmir'in ve ülkemizin tanıtımına gönül veren insanlar olarak turizme büyük darbe vuracak bu uygulamanın kaldırılmasını, bu tür büyük restoranların Ramazan ayı süresince açık kalması için çaba gösterilmesini çok değerli Tire Belediye Başkanı Sayın Salih Atakan Duran’dan rica ediyorum. Saygı ve sevgilerimle...)