“Bu şahıs aklını başına almazsa sokakta yürüyemeyecektir.”

Bunu söyleyen Bahçeli. Kime söyledi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e.
Bahçeli iktidarı savunmak için çırpınıyor. Özgür Özel 10 Kasım’da Tuzla Piyade Okulunda Atatürk rozeti takmayan öğrencilerle ilgili olarak Milli Savunma Bakanı’nın açıklama yapmasını eleştirmişti. Bakan Yaşar Güler öğrencinin savunmasını aktarmış “toplu iğnem yoktu takamadım” dediğini aktarmıştı.

Özgür Özel, Güler'e süreci dikkatle takip ettiğini söylemiş "Ya aklını başına alacak ya da biz onun aklını başına getireceğiz” demişti.
Bahçeli bu sözün üzerinden bir hafta geçmeden Özgür Özel’e tehdidini savurdu: “Bu şahıs aklını başına almazsa sokakta yürüyemeyecektir.”
Oysa sokakta yürütmemek için zaten girişimlerde bulunmuşlardı. Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıları anımsarsak, Meclisteki yumruklu saldırı 2014’te yapılmış, Erdoğan ve Bahçeli kendisine geçmiş olsun demişti.  O zaman özür dileyenlerin tavrı süreç içinde değişti. 2019’da Kılıçdaroğlu’na Ankara Çubuk’ta yapılan linç saldırısından sonra Bahçeli “Yüzde 9,83 oy aldığın yerde ne işin var. O adama yumruk attıracak kadar ne yaptın sen Kemal Kılıçdaroğlu?” diyecek kadar aciz duruma düştü.

Şiddet acizliktir. Konuşma ile ikna edemediğin kitleleri şiddet uygulayarak sindirmek başka türlü ifade edilemez.
İktidarın şiddet anlayışının yanında teröre yaslanması da yeni değil. 2015’te 7 Haziran milletvekili seçimlerinde çoğunluğu elde edemeyen Erdoğan, seçimleri yeniledi. 1 Kasım 2015’te yenilenen seçime kadar geçen dört buçuk aylık sürede büyük terör olayları oldu, yüzlerce kişi öldü. Seçmenin bir kısmı “istikrar” için AKP’ye oy verdi.

Birdenbire Irak ve Suriye’de askeri takımlarımıza yapılan saldırılarda 12 şehidin verilmesi hepimizi üzdü. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. Onların cenaze namazları kılınırken, daha doğrusu hazırlık yapılırken Cumhurbaşkanı ve bakanların dışındaki çelenklerin alandan uzaklaştırılmasının bir nedeni olmalı. İYİ Parti ve CHP genel başkanlarının çelenklerinin uzaklaştırılmasının yanında bazı kişiler tarafından parçalanması, Manisa’daki şehidimizin cenaze töreninde Özgür Özel’e saldırı girişimi bilinen olaylar. Baktığınız zaman arkasında AKP belediye aday adayları veya milletvekili aday adayları çıkıyor. Daha önce Kılıçdaroğlu da AKP ilintili kişilerin bolca saldırısına uğramıştı.

Saldırıları yapanların “tetikçi” veya “ajan” olduğunu varsaymak yanlış olmaz.  Zira onlar kendilerine verilen görevi gözü kapalı yaparlar, ulusal yani milli kültürle ilgileri değerleri yoktur.

Bizde adettir cenazeye gelene ses çıkarılmaz. Herkes acısını içinde yaşar. Ortada büyük bir sessizlik egemendir.
Cenaze evinde slogan atanlar camide slogan atanlar kimler? Cenazelerde Erdoğan’ın ve bakanlarından başkasının çelenklerini alandan çıkarıp yüzüstü çimene yatırmak, Özgür Özel’in çelengini parçalamak ne anlama gelir? Bu bir acizliğin ifadesidir. Utancın şiddete dönüşmüş halidir.