Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’nü (nasıl sonlanacağından bağımsız) doğrudan selamlamak isterim, dergimizin sunu yazısından. Biz elinizdeki sayıyı hazırladığımızda Kılıçdaroğlu henüz sekizinci gündeydi ve daha çok yol vardı yürünecek.

Dileriz ki, ‘zafer’le sonuçlanır bu yürüyüş. O zaman özel bir sayı ile selamlayacağımızın sözünü buradan verelim.

Kuşkusuz; ‘mücadele edenler (yürüyenler) her zaman kazanamaz ama kazanlar her zaman mücadele edenler arasından çıkmıştır’ ve nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, değerlidir.

İz Dergi olarak biz, ‘adalet’ yürüyüşümüzde, geçen sayımızda ‘hayırcı gençler’ ve Kazım Kızıl’a dosya hazırlayarak adımlar atmıştık. Bu sayıda gazeteci Gökmen Ulu için arıyoruz biz de ‘adalet’i… Yazılarıyla bu ‘yürüyüş’e adım olan gazeteci büyüklerime buradan teşekkür ederim.

***

İz Gazete’yi yeniledik. Biraz da o yüzden gecikti bu sayı ama hem sayı hem de gazetenin yeni teması güzel oldu. Eleştiri ve önerilerinizle ‘yürümeye’ devam edeceğiz, bekleriz.

***

‘35 Soruda Şehrin Renkleri’ne Sevda Erdan Kılıç konuk oldu, bu aralar –maalesef- depremlerle çokça sallanan şehrimiz için ‘İzmir şiir gibidir’ dedi kendisi, haksız sayılmaz.

***

Kapakta ise Göz Göz’ün zaferinin ‘yol arkadaşları’ndan Olgun Atila var. Bornova Stadı’nın barış koktuğunu anlattı Başkan Atila, hem Göztepe’ye selam yolladı, hem de renklerin kardeşliğine…

***

İzmir’in bir diğer zaferi ‘Avrupa Bisiklet Şampiyonası’ndan geldi. Önümüzdeki sayılarda tekrar bisikletçilerle ‘yola çıkıp’ özel sayı yapmalıyız belli ki… İzmir her alanda şampiyonluklara ulaşırsa, memleket daha güzel hale gelebilir, abartısız.

***

İnsanlığın ‘bitmeyen yürüyüşü’nün minik her adımına saygı ile...