Dergi ve gazetemizin 1. Yıl Buluşması’nı gerçekleştirdik. İlk karnesini alan çocuklar gibi heyecanlıydık. Gönderilen mesajlara, etkinliğe katılanların renkliliğine bakınca, başarılı bir karne aldığımızı gördük ya, gururlandık.

Etkinlikte de söyledim: “Yalnız değiliz ve yalnız olmamak için özel bir çaba da sarf ediyoruz”

***

Önümüz referandum. Tarihin en tuhaf seçimi olacağa benziyor. İki şık var ama birini seçmek fiilen yasak. ‘Hayır’ diyeceğini ilan eden gazetecilerin işten atıldığı bir dönemi yaşıyoruz.

Aman ‘nazar değmesin’ ama ne yapılırsa yapılsın görünen o ki, biz kazanacağız.

***

‘Doğan büyür’ diye bir söz var. Kızım Öykü doğduğunda ‘hemen büyüse’ diye heveslenirken etrafımdan duymuştum bunu. Öykü büyüyor. Gazetemizin 1. Yılında bunu da söyledim, bebek gibi büyüyor gazete ve dergimiz de…

Bu aralar emekliyoruz, yürümeye yeltendikçe de sık sık düşüyoruz. Ama ‘Doğan büyür’, büyüyen yürür… İzmir’e layık olmak için daha sağlam adımlarla yürümek istiyoruz.

Bu sayı ile birlikte dergimizin formatını biraz değiştirdik. Dileriz beğenirsiniz.

Bu aydan itibaren gazetemizin sosyal medya hesaplarından canlı yayın programları yapıyoruz, ‘hayır’lı olsun. Önümüzdeki dönemde ‘Biz Kitap’ olarak yayına da başlayacağız, ilk kitabımızı Ramis Sağlam yazdı, müjdemiz olsun.

***

Yalnız değiliz, büyüyoruz, aşk ile yürüyoruz.