Bu dönemin en çok konuşulan ilçelerinden biri de şüphesiz Menderes oldu.

2019 seçimlerinde AKP’li Bülent Soylu’dan koltuğu devralan Başkan Mustafa Kayalar’ın başına gelenler herkesin malumu…
Başlatılan soruşturmayla önce gözaltına alınan, ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılan Başkan Kayalar’ın hukuk mücadelesi devam ediyor.
31 Mart 2024 seçimlerine kadar Kayalar’ın görevine iadesi zor görünüyor.
Kayalar, tıpkı Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy gibi son aylarını görevden uzak tamamlayacak.
Kayalar, uğradığı haksızlık ve mağduriyet karşısında yeniden adaylık için Genel Merkez nezdinde bağlantılarını sürdürüyor.
Genel Başkan Özgür Özel’le görüşmesinde de hem başından geçenleri anlattı, hem de yeniden adaylık için vize istedi.
Kayalar’ın vekili olarak seçilen Erkan Özkan başkanlığa ısınmış durumda.

Belediyeye ve Menderes’e hakim olan Özkan, başarılı icraatlarıyla hakkında olumsuz propaganda yapanların iddialarını çürütmeyi başardı.
Büyükşehir ile de uyum içinde çalışan Erkan Özkan, yeni döneme başkan olarak seçilmek istiyor.
İlçede geniş bir aileye sahip olan, turizm ve akaryakıt sektörüyle uğraşan Özkan’a özellikle Özdere ve Gümüldür bölgesinde faaliyet gösteren otellerin yakın destek verdiği konuşuluyor.

Turizmcilerin yakın zamanda CHP Genel Merkezi’nde Özgür Özel’i ziyaret ederek, hizmetlerinden memnun oldukları Erkan Özkan ismini önerecekleri de aldığım duyumlar arasında.

İlçede yapılan anketlerde de Erkan Özkan ve belediye hizmetleri memnuniyeti oldukça yükselmiş durumda.
Başkan Vekili Özkan’ın ajandasında 2024’e dair önemli proje ve yatırımlar var. Menderes’in neyi eksik, neye ihtiyacı var biliyor, dersini iyi çalışıyor.  

Kayalar ve Özkan dışında Menderes’te deyim yerindeyse aday adayı bolluğu yaşanıyor.

İşte o isimler…

Mimar Çağrı Çiftçi - Dr. Osman Sirkeci – İşadamı Hüseyin Şahin - Adnan Kavur - Haydar Topaç – Muhtar İlkay Çiçek – Mesut Taşdemir - Güler Mutlu Yılmaz - Gürsel Rüzgar - Hüseyin Savaş Sarıca - İsmail Karabel -  Ahmet Pala  - Ergun Özgün…

Bunların dışında daha birçok isim de aday adaylığı dosyası almak için hazırlık yapıyor.
Yani 25’e yakın bir aday adayı Menderes’e talip…

Şöyle bir gerçek de var ki; aday adayı olarak çıkanların bazıları meclis üyeliği şanslarını arttırma derdinde…
Başkanlık olmasa da meclis üyeliği garanti olsun!
Maalesef bunu her seçim dönemi yaşıyoruz.
Gelin gerçek adaylara bir göz atalım…

Mimar Çağrı Çiftçi…

2019 seçimlerinde de aday adayı olan Çiftçi, eğitimini, bilgi ve birikimini ilçesi için kullanmak istiyor.
Sözü Çiftçi’ye bırakalım: “Biz, Menderes’in İzmir’de ve Türkiye’de birçok güzel şeye sahip olduğu halde hak ettiği değeri göremediğini düşünüyoruz. Menderes’in nüfusu arttı. Gelişiyor ve büyüyor. Mesleğim itibariyle de söylemek gerekirse düzensiz büyüyor. İşin mutfağında değil, aşçılığındayım. Uluslararası projelerde de bulundum. Menderes’e için artık hizmet vakti geldi.”
Çağrı Çiftçi, yakın zamanda geniş katılımlı bir basın toplantısıyla adaylığını ilan edecek.

Dr. Osman Sirkeci…

Menderes’in Bulgurca köyü doğumlu olan Dr. Osman Sirkeci, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in danışmanlığını da yapıyor. Sokak ekonomisi uzmanı olan ve bununla ilgili çok sayıda uluslararası araştırmaya ve makaleye imza atan Sirkeci, İzmir’de seyyar esnafın örgütlenmesi sürecinde de aktif rol aldı. Menderes’te yaşayan Sirkeci, ilçedeki STK’lardan da büyük destek görüyor. Sirkeci’nin istifasını Tunç Soyer’e sunduğu ve yakın zamanda adaylığını açıklaması bekleniyor.

Hüseyin Şahin

Gaziemir ve Menderes bölgesinde inşaat yapan Müteahhit ve İşadamı Hüseyin Şahin’de adaylık için nabız yokluyor. Yıllarını parti emekçisi olarak geçiren ve çeşitli görevlerde bulunan Şahin, aday gösterilmesi halinde Menderes’te önemli yatırımlara imza atacaklarını söyledi.

Haydar Topaç…

İşadamı Haydar Topaç, 2019’da da koltuğa talipti. Menderes’in sevilip sayılan isimlerinden… CHP’li eski vekillerle ve STK’larla yakın diyalog içerisinde…

Adnan Kavur…

Karabağlar’da meclis üyeliği ve Giritliler Dernek başkanlığı yapan Adnan Kavur, Menderes için atağa geçen isimlerden… Öyle ki Kavur aday adaylığını ilçe girişindeki dev reklam panolarından duyurmaya başladı bile.

Menderes CHP eski İlçe Başkanı Ahmet Pala ile eski belediye başkanlarından Ergun Özgün’ün de adaylık için kulis yaptığı kulağıma geldi.
Sonuçta CHP demek, demokrasi demek… Her CHP’li bu hakkını kullanmak için, gücünü test etmek, boyunun ölçüsünü öğrenmek için er meydanına çıkacak.

Menderes’in yeni başkanı da elbette yukarıdaki isimlerden biri olacak.
Ama tavşan kaç, tazı tut diye bir söz de var bilirsiniz…
Aday bolluğuna bakılırsa bu dönem Menderes’in tavşanları da çok olacak gibi…
Menderes için AKP varlığını da unutmamak gerek…
2019 seçim rakamları: CHP % 55, AKP % 43..
Arada % 12 fark olsa da AKP bu dönem işi şansa bırakmamak için tüm kamu gücünü kullanacaktır.
Yani Menderes 2024’te de çantada keklik değil…
Bu yüzden genel merkez ince eleyip, sık dokuyacaktır.
Menderes’in tüm demografik yapısını bilen, tanıyan, muhtarları, dernekleri ve STK’ları ile işbirliği içinde olacak, en önemlisi de Menderesliler’in sahip çıkacağı bir isimle yol yürümek en doğrusu olacaktır.