Bir işiniz de düzgün olsun. Hadi yatırım yok, icraat yok onu anladık...
“Ben yatırım yapmaya gelmedim, benden olmayacak şeyler beklemeyin” dediniz…
Buna rağmen seçildiniz…
İlçe halkınız sırf AKP kazanmasın diye oyunu size verdi.
Siz ne yapıyorsunuz?
Koca bir hiç!
Antin kuntin işler…
Çiçek böcek, kültür sanat, konser, tiyatro…
Vatandaşa hiçbir katkısı olmayan mahalle ziyaretleri…
Orada da başkanın bol bol gülücükler dağıtan pozları ve videoları…
Bari mevcut hizmetleri doğru düzgün yapsanız!
O da yok!
Rahmetli Başkan Sıtkı Kürüm’ün Uzundere’de yaptırdığı Nasrettin Hoca Rekreasyon Alanı’nı bilmeyen yoktur herhalde.
Sıtkı Başkan’dan sonra göreve gelen Muhittin Başkan, bu tesislerin içine İzmir’in en modern aqua parkı ile yüzme havuzlarını yaptırmıştı.
İki dönem başkanlık yapan Muhittin Selvitopu’nun prestij projelerinden olan bu tesisler, yıllardır serinlemeye gelen İzmirlilerle dolup taşıyordu.
Ta ki Emine Helil Kınay göreve gelene kadar…
Karabağlar Belediyesi’nin yüz akı olan bu tesisler geçtiğimiz günlerde havuzlarda yaşanan kirlilik yüzünden kapatıldı!
Evet yanlış okumadınız, İzmir’e örnek olan bu tesis pislik ve bakteri yüzünden İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün kararıyla, Karabağlar Kaymakamlığı’nın talimatıyla mühürlendi!
Bitmedi.
Havuzu işleten belediye şirketi yetkilileri iddiaya göre mühürleri kırarak tesisleri yasadışı şekilde kullanıma açtı!
Tesisler 6 gün boyunca pis ve kirli şekilde kullanılmaya devam etti!
Çocuklar ve aileleri, bilmeden, uyarılmadan o havuzlarda yüzdü, serinlemeye çalıştı!
İsterseniz tarih tarih size süreci yazayım.
22/07/2025 – İlçe Sağlık Müdürlüğü havuz suyundan analiz numune alıyor.
29/07/2025 – Analiz sonuçları çıkıyor: Sağlık kurallarına uygun olmayan sonuçlar…
Tüm havuzlarda bakteri tespit ediliyor.
30/07/2025—Tesis ve havuzlar sağlık riski taşıdığı için mühürleniyor.
İşte asıl bundan sonra ne olduysa oluyor!
İddialara göre mühürler kırılıyor ve tesis kanunsuz bir şekilde yeniden hizmete açılıyor. Kapalı olması gereken tarihlerde tesise giden vatandaşların sosyal medya paylaşımları da bunu açıkça ortaya koyuyor.
06/08/2025 tarihinde, bir gün sonra yapılacak ikinci analiz öncesi tesisler şirket yönetimince tekrar kapatılıyor.
Amaç; suyu ve havuzları temizleyerek ‘analize uygun’ hale getirmek.
Denetimlerde mührün kırıldığını ve tesisin açıldığını fark eden Sağlık Müdürlüğü ekipleri ikinci kez mühürleme yaparken, şirket yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuyor.
Bitmedi!
Havuzun gayri resmi açık tutulduğu 6 gün içinde binlerce kişinin havuzlara ücret ödeyerek giriş yaptığı tespit ediliyor.
Yaklaşık 3,5 milyon liralık bir kazançtan bahsediliyor!
Peki bu paralar nerede? Belediye hesaplarına işlendi mi? Havuz resmi olarak kapalı görünüyorsa ne olarak işlendi?
Şimdi soru zamanı…
--- Sayın Kınay bu tesisler nasıl bu hale geldi?
--- Tesislerde klorlama ve kontrol yapılmıyor mu?
--- Sağlık yönünden son derece sakıncalı havuzları kullanan çocukları ve aileleri hiç düşünmediniz mi?
--- Mühürler kırılıp tesisler gayri resmi kullanıma açıldı mı?
--- İnsanların hayatını ve sağlığını bile bile tehlikeye attınız mı?
--- Gayri resmi şekilde çalışan 6 gün içerisinde pos cihazı arızalı bahanesi ile sadece nakit giriş mi kabul ettiniz?
--- Yoksa başka bir tesise ait pos cihazı mı kullandırdınız?
--- Tüm bunların hesabını şirketin genel müdürüne sordunuz mu, yoksa her şey sizin bilginiz dahilinde mi gerçekleşti?
--- Bunca yaşanan sağlık skandalı sonrasında havuzlardan sorumlu olanlar hala görevlerine devam ediyor mu?
--- Bu skandalın üzerinden günler geçmesine rağmen neden belediyeden veya sosyal medya hesaplarınızdan tek bir açıklama yapmadınız?
--- Kamuoyundan ve bizlerden neyi gizliyorsunuz?
--- Bir gece yarısı temizlediğiniz havuzlardan alınan ikinci numune sonuçlarını mı bekliyorsunuz?
Sayın Kınay…
Kendiniz yapmadığınız gibi size bırakılan emanet yatırım ve hizmetlere de sahip çıkamıyorsunuz!
Ama lafa gelince üst perdeden mangalda kül bırakmıyorsunuz!
Ne diyordunuz?
“Sevgili Karabağlar Ailem…”
Bu mu sizin aile anlayışınız…
Siz ailenizin sağlığını bu şekilde mi düşünüyorsunuz?
Bakterili havuzlara giren yüzlerce çocuğun ve ailelerinin hastanelere akın ettiğini biliyor musunuz?
Daha yazacak çok şey var ya…
Neyse, ben dilime hâkim olayım…
Siz susmaya, gerçekleri saklamaya devam edin sayın Kınay!
Şurada ne kaldı ki, 3,5 yıl!
Yazık… Gerçekten çok yazık…