Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. İzmir'in adayları da belli oldu. Peki İzmirliler seçilecek başkandan neler bekliyor?

Yerel seçimler 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak. Seçimlere sayılı günler kala partiler de adaylarını açıkladı. CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay, AKP'nin adayı Hamza Dağ, İYİ Parti'nin aday Ümit Özlale, Demokrat Parti adayı Burcu Bostancıoğlu, Yeniden Refah Partisi adayı Cemal Arıkan oldu. Hala adayını açıklamayan partiler de var.

Belli olan adaylar ilçe ilçe gezip vaatlerini açıklamaya da başladı. Su fiyatlarında indirim, ulaşımda indirim, 90 dakika boyunca ücretsiz ulaşım, trafik sorununa çözüm... derken vaatler havada uçuşuyor.

Onlar vadediyor etmesine de acaba İzmirliler ne istiyor?

Yüksek kiralar yüzünden yaşadığı kenti terk etmek ve ailesinin yanına yerleşmek zorunda kalan bir arkadaşıma sordum ne istersin diye. Cevabı aslında tam da beklediğim gibi oldu, "Bol bol öğrenci yurdu yapılsın, öğrenciler fahiş fiyatlara ev tutmak zorunda kalmasın" diye cevap verdi.

Buca'da yaşayan başka bir arkadaşım ise İzmir'in gerçek yüzünü görmek için Buca'da vakit geçirmenin gerektiğini anlattı. İzmir'in en kalabalık ilçesi olan Buca'ya daha fazla yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

Başka bir arkadaşım ise belediye başkanlarının o bozuk yollardan arabaları ile geçmesini diledi.

Bir okurum Atatürk Organize Sanayi Bölgesi çalışanları olarak Çiğli Tramvayı'ndan memnun olmadıklarından ve tramvay yüzünden işe geç kaldıklarından yakınıyor. Hiç kimse sormadı bize istiyor muyuz diye de ekliyor. Ha bir de "Siz de gazeteciyseniz görelim bakalım, bunu dile getirebilecek misiniz?" diye de meydan okumayı ihmal etmemiş.

Başka bir okurum da yine Çiğli Tramvay hattında bulunan motosikletlilerden yakınmış ve yeni başkanın önce "Motosikletli kurye terörüne" el atması gerektiğini söylemiş.

Kendime de sordum ne istiyorum diye. Ben en çok üretim istiyorum. Başkan Tunç Soyer'in yaptığı ve en sevdiğim projeydi; Başka Bir Tarım Mümkün. Bu projelerin devam etmesini istiyorum. Hayvancılığa verilen desteklerin devam etmesini. Çünkü biliyorum ki üretim olmadan olmaz. Ha bir de Sünger Kent projesi var. Yağmur sularının boşa gitmediği ve toplandığı bir proje. Su kaynaklarımızın azaldığı ortada. Bence çok kıymetli bir proje ve büyüyerek devam etmeli. Yani yemeden ve içmeden olmuyor. Üretmek üretmek üretmek şart. Üretim olmadan yolların, kocaman binaların, uçuk projelerin hiçbir anlamı yok.

Peki size soruyorum. Seçim sonucunu ve kimin seçileceğini bir yana bırakalım kim olursa olsun yeni başkandan ne istiyorsunuz? Bana ozlemcimen88@gmail adresi üzerinden mail atabilirsiniz.