CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, proje tanıtım toplantısında ve seçim kampanyasındaki söylemleriyle, sergilediği tutumuyla ‘’SAKİN GÜÇ’’ profili çiziyor.

Belediyeden hizmet bekleyen vatandaşın isteğine ilgisiz kalmayacağını ve vatandaşın sahipsiz olmadığı duygusunu vereceğini anlatan Dr. Cemil Tugay, ‘’insanları ötekileştirmeyen, ayrıştırmayan, tam tersine; kucaklayıcı belediye yönetimini oluşturacağını’’ vurguladı.

Bu arada; Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Tugay, ‘’İzmir’in her alanda yüksek potansiyele sahip dünyanın sayılı kentlerinden biri olduğunu ve hoşgörü temelli demokrasi kültürünü özümsediğinin’’ altını çizdi.

Öte yandan; bilim insanı olarak İzmir’i bilimsel yöntemlerle yöneteceğini anlatan Dr. Cemil Tugay, ‘’KENDİSİNİ İZMİR’E ADAMIŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM’’ dedi.

Ayrıca; içtenliğini, tarafsızlığını, demokrasiye olan bağlılığını anlatmak içinde Dr. Cemil Tugay ‘’kimseyi inancı, siyasi düşüncesi, kültürü, mezhebi üzerinden ayrıştırmayacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Bu arada; Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, ‘’sivil toplum örgütlerine önem vereceğim, kentsel sorunların tespitinde ve çözüm sürecinde sivil toplum örgütleriyle iş birliğini önceleyeceğim’’ dedi.

Öte yandan; yeniden aday yapılmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Ekrem İmamoğlu’nun kampanyasına destek vermek için İstanbul’a gitmesine ve ‘’İstanbul’un ve Türkiye’nin kaderi İmamoğlu’nda. İstanbul bir kez daha nefes alacak. İmamoğlu’na sahip çıkma sırası bizde’’ şeklindeki sözlerine sitem etti.

Cemil Tugay, İmamoğlu’na tepkisini “İçim acıyor. Bir dakika bile yanımızda durmayan Belediye Başkanımız, başka şehirde başkaları için çalışıyor’’ sözleriyle dile getirdi.

Tugay'ın önceliği demokrasi ve sivil toplum

CHP Lideri Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP’ nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Ticaret Borsası toplantısında, iş insanlarının oluşturduğu ortamda ilk kez, aynı fotoğraf karesinde birlikte yer aldılar. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘’süreç, bizim sandıktaki birlikteliğimizden geçiyor’’ dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay da yaptığı konuşmada halkın insiyatif aldığını belirterek ‘’bizi değişime doğru ittiler. Sorunlardan çıkış yolu; AK Parti’ den kurtulmaktır. Önce refahı artırmak, sonra da adil bölüşümün yollarını bulmak zorundayız. Hep birlikte başaracağız’’ dedi. Toplantı devam ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, halasının hastalandığını söyleyerek toplantıdan erken ayrıldı.

DR. CEMİL TUGAY’IN BAZI PROJELERİ DE; 

  • Körfez’in temizlenmesi,
  • Kentsel yoksullukla mücadele,
  • İzmir’in her yerinde ve bir buçuk yıl içinde 1/25.000’ lik planların tamamlanması,
  • Trafiği rahatlatmak için ‘’AKILLI TRAFİK SİSTEMİ’’ nin oluşturulması,
  • İZBAN’ın sefer sayısının artırılması,
  • Alsancak’ ta deniz yükselmesi nedeniyle oluşan deniz taşmasının önlenmesi
  • Karabağlar’da 540 hektarlık Bakanlık yetkisindeki alanda 30 bin konut yapımı için çalışmaların başlatılması,
  • Kentsel dönüşümde rant sağlamadan halkın çıkarlarını önceleyen modelle ve uygun fiyatla kentsel dönüşümün planlanması,
  • Kırsal kalkınmanın sağlanması ve üreticinin desteklenmesi,
  • Engellilerle, dezavantajlı kesimlere, yaşlılara ve emeklilere yaşamı kolaylaştırmaya dönük projeler olarak özetlenebilir.

Bu arada; Hayatı kolaylaştıracak, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacını karşılayacak, kentsel ve sosyal projelerin yanında CHP’nin parti içi dayanışmayı sağlayacak, motivasyonu artıracak, duygudaşlığı yükseltecek, sandığa gitmeyi özendirecek psikolojik moral ortamı hazırlamaya ihtiyaç var.

SONUÇ OLARAK:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay; bilim insanı ve ‘’SAKİN GÜÇ’’ kişiliğiyle, barışçıl ve dayanışmacı uygulamalarıyla CHP’ye yeni sinerji kazandıracak potansiyele sahiptir.