Yerel seçimler halkın zaferiyle tamamlandı!

Halk Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen ucube yönetime tepkisini açık seçik gösterdi!

 

Bilim ve akıldışı “nas ekonomik anlayışı”nı tamamen reddetti.

Toplumsal ayrıştırma, ötekileştirme, çatışma istemiyor. Barış içinde bir arada yaşama iradesini ortaya koydu. Bölgede ve Batıda kullanılan akılcı oylar bunların kanıtıdır.

“Devletin verdiği görevi yapan” kişiden kurtulundu. Artık bu görevleri bir başkası yerine getirecek.

Daha çok kurtulunması gerekenler var. Onlar da tarihin çöplüğüne mutlaka gönderilecektir. Toplumsal uzlaşı muhalefeti bunun umudunu verdi.

Seçim sonuçlarına yapılan itirazlar, verilen kararlar son çırpınışlarıdır.

Kentimize gelince, yöneticilerimiz köklüce değiştirildiler.

Seçilen kadroların seçimden önce nasıl bir hesapları vardıysa, tüm ülkede alınan sonuçlara göre bu hesaplarında düzeltmeler yapmaları gerekir.

Büyük sorumlulukları var. Gösterecekleri performans gelecek genel seçimlerin kaderini belirleyecektir.

Öncelikle yapı teröristlerinin, beton imparatorlarının çıkarlarını değil kentlilerin yaşam kalitelerini ve kent kültürünü, doğasını öncellemelidirler. 

Küresel iklim değişikliğini yaşıyoruz. Kentin su kaynaklarını tek damlasına kadar korumak, en verimli şekilde kullanmak, kullandırmak acil görevleridir. Öncelikle yeraltı sularını ücretsiz ve sorumsuzca kullanan sanayi kuruluşlarına engel olmalıdırlar.

Kültürpark’ın beton çölünün ortasında ekolojik vaha ve bunun kentin büyük şansı olduğunu anlamalılar! Otopark alanı ve pazaryeri olarak kullanılması, utanç verici uygulamalardır. Bunlara derhal son verilmelidir.

AB Yaya Hakları standardına uygun kent yaşamı düzenlemeliler ve öncelik yayalara verilmelidir. Kaldırımların esnaflarca işgaline mutlaka son verilmelidir.

Her kademedeki eğitim için öğrenci yurtları yapılmalıdır. Ayrıca gereksinimi olan tüm öğrenciler burslarla desteklenmelidir.

Kentin entelektüel ve sanatsal yaşamını canlandıracak etkinlikler çoğaltılmalı, yaygınlaştırılmalı ve ekonomik olarak da erişilebilir kılınmalıdır.

Bu öneri ve istekleri çoğaltmak elbette mümkündür.

Yeni Başkanlardan umutluyuz diyelim ve gerçekleştirmelerini bekleyelim.