Bir yerel seçimi daha geride bıraktık. Seçim sonuçları tüm ülkede olduğu gibi İzmir’de de büyük bir değişimi beraberinde getirdi.

İttifaksız girdiği seçimden zaferle çıkan Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nin dışında 28 ilçede yarışı göğüsleyen taraf oldu.

Seçim sonuçlarına baktığımızda İzmir yerel siyasetinde de büyük bir değişimin yaşandığını görüyoruz.

Öncelikle bu seçime kadınlar damgasını vurdu. Önümüzdeki 5 yıl boyunca Konak, Karabağlar, Selçuk Efes, Karaburun, Kınık, Çeşme, Karşıyaka ve Foça’ya kadın eli değecek. İzmir siyasetin pek çok alanında olduğu gibi bu konuda da öncü oldu.

Bir diğer önemli değişim ise İzmir’de büyükşehir dahil yeni isimlerle yola devam edilecek olması. Geçtiğimiz dönemden Dikili’de Adil Kırgöz, Seferihisar’da İsmail Yetişkin, Karaburun’da İlkay Girgin Erdoğan, Selçuk Efes’te Filiz Sengel koltuğunu koruyan isimlerden.

Aliağa’da da MHP’li Serkan Acar, Menemen’de ise Aydın Pehlivan bir dönem daha görev yapacak. Sonuçta 31 başkandan 25’i ilk kez bu koltuğa oturuyor. Herkes gibi bizler de performanslarını merakla bekliyoruz.

Yeni dönemin İzmir siyasetine olan yansımalarını hep birlikte göreceğiz, bizler de her zaman olduğu gibi kamu adına, sizlerin adına başkanların icraatlarını titizlikle takip edeceğiz. Yeni dönemin İzmir’imize güzellikler getirmesini dilerken herkesin Ramazan Bayramını kutluyorum.