Her zaman söylerim…

İzmir’de taş üstüne taş koyanın, bu kente yatırım yapanın, katma değer sağlayanın başımızın üstünde yeri var diye…

Gerçekten de öyle…

Böylesine ekonomik bir daralmanın içine girdiğimiz dönemde kentte yatırımların hız kesmemesi hepimizin umutlarını daha da güçlendiriyor.

Yatırımlar özellikle inşaat alanında yükseliyor.

Kentin dört bir yanı şantiye gibi…

Özellikle Alsancak-Halkapınar-Bayraklı-Bornova ve Gaziemir’de dev projelere imza atılıyor.

Gelin bu devasa projelere birlikte göz atalım…

**

FOLKART’TAN 600 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Türkiye’nin en büyük, öncü gayrimenkul geliştirici şirketlerinden biri olan Folkart, İzmir Yeni Kent Merkezi’nde 600 milyon dolarlık yatırım için, ruhsat alarak inşaat faaliyetlerini başlattı.

Folkart’ın 50 bin metrekarelik alanda sürdürdüğü bu yeni yatırım hamlesinde, çalışmalar hızla ilerliyor.

Mimari çalışmaların son dokunuşları gerçekleştirilen 600 milyon dolarlık yatırımda satış süreci talep toplama aşamasıyla ilerleyecek.

Peki projede neler olacak?

Proje, İzmir Yeni Kent Merkezi’nin en gözde noktasında yer alıyor. İzmir Körfezi manzaralı, 330 bin metrekarelik kapalı inşaat alanına sahip proje; kulvarında İzmir’in en büyüğü, Türkiye’nin ise en iddialısı olma özelliğini taşıyor.

Toplam 1625 konut ve 70 ticari alandan oluşacak proje; çok özel bir çarşı, örnek yeşil alanlar, farklı işlevdeki yaşam merkezleri, dinlence, eğlence ve kültür noktaları, gastronomi mekanları, spor merkezleri, SPA ve havuzlar ile taçlanacak.

Ve söz Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak’ta:

“Dev projemiz, İzmir Yeni Kent Merkezi’nde yer alacak. Henüz adını sizlerle paylaşmadığımız bu mega projenin mimari çalışmalarını sonlandırmak üzereyiz. İnşaat süresince 5 bin kişiye istihdam sağlanacak. Toplam 600 milyon dolarlık yatırımla, güzel İzmirimize çok yakışır, en üst çizgide bir proje ortaya çıkacak.”

Gerçekten heyecan verici, muhteşem bir proje…

**

DİVAN RESIDENCE

Ve yine İzmir’de bu kez Alsancak Ege Mahallesi’nde yükselecek dev bir proje daha…

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı İzmir’in en önemli kentsel dönüşüm hamlelerinden biri için ilk adım atıldı.

Teknik Yapı tarafından inşa edilecek olan Divan Residence projesi, İzmir’in yeni sembollerinden biri olacak ve Koç Grubu’nun hizmet kalitesiyle işletilecek. İzmir’in yeni simgesi olarak yükselecek proje, toplam 674 bağımsız bölümden oluşacak.

Projede Koç Grubu’nun Divan Residence adıyla markalanıp hizmet kalitesiyle işletilecek olan ve aynı zamanda İzmir’in yeni simgesi olarak yükselecek 50 katlı bir residence bloğunun yanı sıra 12 ve 13 katlı iki adet blok yer alacak.

Projenin lansmanı geçtiğimiz günlerde İzmir’de yapıldı.

Divan Residence tanıtım toplantısında konuşan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ile Başkan Yardımcısı oğlu Umut Durbakayım’ın heyecanına ben de ortak oldum.

Sözü Umut Durbakayım’a bırakalım:

“Küresel kriz, pandemi, deprem ve savaş gibi tüm olumsuzluklara rağmen İzmir’de faaliyet gösterdiğimiz süreçte, maliyet dengesini koruyarak yatırımcılarımıza kazandırdık. Aynı gayretimizi ve başarımızı, Divan Residence projemizle artırarak sürdürmeye kararlıyız. Bu süreç içinde müşterilerimizden gelen talepleri süzdük, hap haline getirdik ve yeni projemize uyguladık. Projemiz Divan Residence ile İzmir’e simge bir bina yapmayı hedefliyoruz.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de toplantıda kentte kentsel dönüşümün geldiği noktayı tüm ayrıntılarıyla anlattı.

“Yerinde kentsel dönüşümden kimse korkmasın, garantör biziz” dedi.

Gerçekten İzmir’de örnek bir kentsel dönüşüm gerçekleşiyor.

Büyükşehir’in amiral şirketi İzbeton’un yapı kooperetifleriyle birlikte Örnekköy ve Gaziemir’de temelini attığı toplu konutlar hızla yükseliyor.

Vatandaş memnun, müteahhit memnun…

Sağlıksız yapılar, modern yaşam alanlarına dönüşüyor.

Burada Tunç Başkan’ın kararlılığını bir kez daha alkışlamak gerekiyor.

**

BİVA’DAN DOC’S CITY

Ve Gaziemir’deyiz…

Avrupa’nın en büyük çelik kulesini Bayraklı’ya diken Biva Mimarlık, bu kez Gaziemir’de yine dev bir projeye hazırlanıyor.

Projenin detaylarını 3 Ekim pazartesi günkü İz Gazete’de detaylı şekilde vereceğiz ama öncesinde birkaç noktaya dikkat çekmekte fayda var.

Biva Gayri Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından yapılacak projenin adı: Biva Doc’s CITY…

Gaziemir’in ulaşımı en kolay noktasında, alışveriş merkezleri, çevreyolu bağlantısı, İzban gibi yaşam konforunu artırıcı noktalarına komşu; okullar, iş merkezleri, ana şehir arterleri, havalimanı gibi çevre birimlere yakın konumuyla yüksek değere sahip bir arazide yer alacak projede 500 adet 1+1 konut üretilecek.

Biva GYO Yönetim Kurulu üyeleri Mimar Vahap Yılmaz ve eşi Birim Yılmaz’dan projenin detaylarını dinledim:

“Lüks otel konseptinde yapılacak proje, açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuk havuzu, SPA, sauna, fitness, cafe, kapalı-açık otopark alanları gibi lüks sosyal olanaklar ve donatılara sahip olacak. 1+1’de residence konforu sunacağız.”

DOC’S CITY, gerçekten Gaziemir’e prestij ve değer katacak bir proje…

Dediğim gibi projenin detayları 3 Ekim pazartesi günkü İz Gazete’de olacak.

**

Gördüğünüz gibi İzmir’de projeler art arda yükseliyor.

Hem kent dönüşüyor, hem de yatırım sağlanıyor.

Ekonomik kriz ortamında bile İzmir’e çivi çakan bu insanlara köstek değil, destek olunması, sahip çıkılması lazım.

Yoksa oturduğunuz yerden “İstemezük” demekle ve istemezükçülerle olmuyor bu işler!