Ofsaytımsı.. Evet, VAR hakemlerinin ofsayt diye değerlendirdiği pozisyonun açıklaması, “ofsaytımsı” Hani ofsayt gibi ama değil, aslında gol ama Erden Bey kızar. Golü vermek, hakemler için bahane uydurup iptal etmekten daha zor ki o odada hakemlerden biri, Sivas gol attı diye küfür ediyor ve bu kayıtlar da TFF tarafından halka yayınlanıyor. İşin komik tarafı, ofsaytımsı gol atan takımın yöneticisi ertesi gün çıkıp, “Neden bu kadar büyütüyorsunuz” diyebiliyor.

Bu iş sadece bir pozisyon üzerinden de değerlendirilmemeli. Kurallardan bir haber eskimiş hakemler, liyakatten uzak MHK ve ekibi, en çok ağlayan takımın tesislerine gidip kahkaha pozları veren TFF üzerinden değerlendirilmeli. Adalet arayışı adı altında ‘Bu ligi bitirtmeyiz’ söylemlerinden sonra TFF başkanı ve ekibi nasıl bir akılla ziyarete gider? Bu gücü neden bir camianın eline verirsiniz? Şimdi düşünüyorlar, biz nasıl bir yol izleyeceğiz diye. O iş artık çoktan geçti. Bu saatten sonra her hakem hatasında kulüpler ayaklanacak. VAR kayıtları açıklansın diye sokaklara dökülenler de olacak. Lig bittiğinde tescil edilir mi edilmez mi bilemem ancak bu sene işimiz çok zor. 

Bir diğer yeni rezillik de, profesyonel kulüplerin sosyal medya hesaplarının yönetilme şekli. Kim yönetiyor, nasıl bir kurumsal planlama içerisindeler hayretler içerisindeyim. 15 yaşında ergenliğe yeni basmış, klavyede büyük harfle yazan çocuklar gibi oynadıkları maçların ardından laf sokma yarışına girmişler. Özellikle önceki gün Antalyaspor-Fenerbahçe maçının ardından Galatasaray, twitter hesabından bir açıklama yaptı ki tam bir facia. Bu paylaşımı yapan arkadaş muhtemelen Erden Timur’dan onay alarak ve planlayarak yapmıştır ama hiç mi futboldan anlamıyorsunuz? Ya da o açıklamayı gerektirecek ne var? Bakıldığında maç 2-1 Fenerbahçe lehine giderken 3. golü attı Fenerbahçe. Hakem yoktan bir faul uydurdu ve vermedi golü. İsyan etmesi gereken taraf başkasıyken, kurala göre bariz ofsayt olan pozisyonun gol olması ve hakemin kuralı uygulayarak iptal ettiği golü diline doladı Galatasaray. Ardından da tüm futbol cahilleri peşinden gitti. Taraftarlara kızamıyoruz ama eski hakemler ve futbolculara kızmak en büyük hakkımız. Kural kitabı var kardeşim, açın okuyun. Okumuyorsanız orada insanları gaza getiren açıklamalar yapmayın çünkü bu lig gerçekten bitmez.

Şimdi gelelim bu açıklamaların temel sebebine; 

“Arsız güçlü olunca, haklı suçlu olurmuş.”

Bütün her şeyin temelinde aslında tam olarak bu söz var. TFF, MHK, kulüpler ve bazı yandaşlar her şeyi yapıp sonra hiçbir şey olmamış gibi davranıyorlar. Zamanında bazı yapıların kendilerine faydalı olduğunu canlı yayında ağzından kaçırıp, şimdi tekrar aynı desteği istiyorlar. Üstüne de bütün rakiplerini suçlayarak en mağdur kendileriymişçesine ortalığı yaygaraya veriyorlar. Bunun sonucunda da insanları hem camialardan hem futboldan soğutuyorlar. 

Aklı başında olan futbol severler zaten ligimizi izlemiyor artık. Tiyatro ve kaos izlemek isteyenler zaten oyunlara gidiyor. Stadyuma veya tv başına değil. Yeni nesil ise daha çok İngiltere ligi takip ediyor. Çünkü artık ulaşılabilirlik var. Kalite var ve futbol var. Bizdeki gibi hakem tartışması yok, kavgalar gürültüler yok. Siz hiç gördünüz mü? Rakip kulübün sosyal medya hesabıyla laf dalaşına giren bir Premiere Lig takımını? Bizde ise her şey modernleşmesi gerekirken daha da balçıklaşıyor. Bu balçıkta yürünmez, ne seyirciler ne kaliteli futbolcular bu çamur deryasının içine girmek istemez. Yabancı hakemse yabancı hakem, sınırlarımızdan her gün binlerce yabancı ülkemize girerken sorun yok, ama sahaya 4 tane yabancı hakem çıkınca milliyetçiliği kabaranlara aldırmayın. Bu düzen değişmeli, değişmek zorunda. Eski köhne düzeni sürdürmeye devam edersek, bu lig bu yıl gerçekten bitmez.