Yabancılaştırmak, ne de birleştirici bir kelimeymiş yahu! Ey sınırları kafalarında çizenler… Siz zaten siz size yaşıyorsunuz; bizi ayrıştıranlar da 16 yıldır iktidardalar! Devrim oldu da biz bize mi kaldık? Yoksa sizin zihniyetinizde hep ötekiler var mıydı; ne zaman ayrıştırdınız bizi?

Partinin hangi tüzüğünde, hangi programında vardı da 78 milyonun temsil hakkından birden bire vazgeçtiniz? Bizim çok iyi bildiğimiz daha nelerden haberimiz yok ?

Bizden olmayan, bizden değildir. Siz, biz, onlar… Ne de solcu bir söylem!

Yok bu yeni açılımsa tutmaz. Daha önce de hükümet yapmıştı; açılımlar tutmadı, ben oradan biliyorum!

Bu tür düşünceler ne sol eğilimde ne de sosyal demokrat anlayışta var.Bunu ancak sol değerlerden yoksunlar kullanabilir.

Yeni bir dünyanın ancak böyle kurulabilineceğini, kurulurken de bedel ödenebileceğini bilmelisiniz!

Kaçınız cezaevlerinin kapılarında babanızı, annenizi, kardeşinizi beklediniz ya da kaçı sizi bekledi?

Keşke biraz bekleseydiniz, bekleselerdi… Tanıdığınız, tanımadığınız insanlar için bedel ödemek neymiş o zaman anlardınız!

Hatta ölmek neymiş anlardınız, anlardık o zaman ve ötekileştirdiğiniz insanlar kıymetli olurdu tahminimce!

Yaşasın sosyal medya, haydi sol söyemleri paylaş, Denizleri an ve klavyeden ayrıl! Her şey ütopya…çok yazık!

Acının, yoksulluğun sizi bizi mi kaldı? Ben böyle bize biz demem! Yoksulunu işle terbiye eden ağababalarına solcu mu denir… Onu da size bırakıyorum.

Utku, anne ve babası bu ülkede çoğu yoldaşı gibi işkence tezgahlarından büyüyen devrimci bir ailenin çocuğudur. Aynı zamanda 17 ‘sine kadar annesi ve babasının sürgün edilişlerinden büyüyen bir kişiliktir.

18’inde partiye üye olmuştur; 20 yıldır aranızda ve aramızda. Belki çoğumuzdan önce koştu karakolun cemevi olmaması için yapılan eylemlere. Umut tükeniyorken Cumhuriyet mitinglerini organize ediyordu. Referandumda Hayır için gecesini gündüzüne kattığına tanıktır İzmir! Siyasi birikimlerinden hiç bahsetmiyorum. Kendini iyi yetiştirmiş ve partinin her kademesinde yer almış genç adam… Doğru yoldasın!

Eleştirilerim de oldu; ama ötekileştirdiklerim hiç olmadı. Şimdi hayata, hayatı yeniden örmekse amacımız…Bergamalıyız, Vartoluyuz, Erzurumluyuz, göçmeniz, Kürdüz, Aleviyiz, Çerkeziz …

Kısacası yaşamız biz!

Bizbize kalın!