Yerel seçimin en önemli sonucu erken seçim gereğini dayatmış olmasıdır.

AKP+MHP faşist iktidarı ciddi yenilgiye uğratıldı!

Hem de seçimler her AKP+MHP faşist koalisyonu dönemi seçimleri gibi antidemokratik ortamda gerçekleştirilmiş olmasına rağmen!

Seçmen kayıtları, askerlerin seçili bölgelere yığılarak oy kullandırılması gibi uygulamalar...

İçişleri, Adalet, Ulaştırma Bakanları seçim öncesi istifa ederler. Amaç, seçimlerin tarafsız ve güvenli olarak yapılabilmesidir.
AKP+MHP faşist iktidarından böyle bir tutum elbette beklenemezdi. Nitekim öyle de oldu ve bu üç Bakan istifa etmediler.

AKP Genel Başkanı olarak seçimlere 17 Bakan ile katılan Recep Tayyip Erdoğan aynı zamanda Cumhurbaşkanıdır da! Ancak yine de hezimeti kaçınılmazdı.

CHP'ye, seçim öncesi aday belirlemede ciddi yanlışlar yapmış olmasına rağmen 47 yıl sonra birinci parti olmasını sağlayacak oranda oy verildi.

Evet, ekonomik yıkım önemli etkendi. Ancak, şeriat düzeni kurulması endişesi de vardı.

Halk ne kadar tepeden inme, sınıflara dayanmadan, toplumsal yaşama zorla geçirilmek istense de lâikliği iyi kötü tüm aksaklıklarıyla yaşamıştı.

12 Mart, 12 Eylül faşist darbeleriyle, bugünlerin temelleri attırılmıştı. Görevlendirilen AKP ve kadroları gemi azıya almışlardı.

Toplum ne kadar "Allah'ın ipine sarılırsa" o kadar kolay sömürülür, ülke tüm varlıklarıyla sömürgecilere "pazarlanabilirdi."

Bunun için uygun olan aday seçildi. Adım adım Türkiye İslam Cumhuriyeti'ne doğru yol alıyorlardı. Anayasa hazırlıklarına varıncaya kadar düşünmüşlerdi.

Ama!!!

Halk yeter dedi.

DEM Parti daha önce kayyım atanmış bölge illerindeki Belediyeleri fazlasıyla geri aldı. Kürt halkı kararlılığını bir kez daha göstermişti. Korkmuyorlar, yılmıyorlar, vazgeçmiyorlardı!

DEM Parti her ne kadar CHP istemediği için "kent uzlaşısı" ortak paydasında buluşamadıysa da Kürt seçmeni daha önce İstanbul seçiminde yaptığını tekrarladı ve Batıda halk uzlaşısı yöntemiyle oy kullandı.

Darbe darbe üzerine...
AKP + MHP faşist iktidarına yerel seçimlerde ağır yaralar verilmişti!

Merkezî iktidar sahipleri büyük yıkım ve panik halindeler.

Bu yerel seçimlerin sonucunda merkezi iktidar oy çoğunluğunu, halkların güvenini, yönetim yeteneklerini kaybetmiştir.

Şimdi halkların sağladığı uzlaşıyı erken seçim uzlaşısı için yaşama geçirme zamanıdır.
Bu faşist iktidar ve payandaları partiler dışında kalan partilerin görevidir.

Amaçlar, ilkeler, yöntemler üzerinde anlaşarak; direşken, tutarlı ve halk desteği alınmış kararlılıkla AKP + MHP faşizmi ve yandaşları tarihin çöplüğüne gömülebilirler.

Vakit kaybetmeden hemen işe başlanmalıdır.

Haydi kolay gelsin!