Bağımsız ve özgür gazetecilere baskı, tehdit, sansür uygulamayı, yetmezse tutsak almayı yönetim biçimi haline getirmiş, fikir ve ifade özgürlüğü konusunda en kötü sicile sahip bu iktidar döneminde demokrasiyi savunan yayıncılık yapmak, pek çok zorluğu da göze almayı gerektiriyor.  

Zorlukları göze alıp, karanlığı aydınlatmaya çalışan, baskılara direnen gazeteciler ve yayıncılar; her türlü engele rağmen halkın haber alma hakkını savunmaktan vazgeçmiyor bu da geleceğe dair umutları besliyor. 

Ne var ki bunu yapmak hiç de kolay değil, çok çalışmak, direnmek ve hatta biraz çılgın, biraz gözü kara ama fazlaca inanmış olmak gerekiyor. Sadece kendine değil, yol arkadaşlarına da okurlara da inanmak, güvenmek gerekiyor.

7 YILIN İZİ'NE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

İşte böyle ekip, haber sitesi olarak çıktıkları yola günlük gazete olarak devam etmeye karar verirken bu dinamiklere güvendi ve güvenleri boşa çıkmadı. İz Gazete bu gün dayanışma ruhu çok yüksek bir ekiple İzmir’de gündemi belirleyen yayın grubu olduysa altında bolca emek ve güven duygusu vardır.  

Yok sayılmaya, itilip kakılmaya çalışılsa da yerel medyanın demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu gösteren bir başarı öyküsüdür İz Gazete… Basın meslek ilkelerine sadık, onurlu, emeğe saygılı her yerel gazete gibi bir ateş böceğidir İz Gazete. İzmir’de yerel basının gücünü pekiştiren, yaptığı yayıncılıkla ses getiren bir gazetedir. 

Ancak ne yazık ki 2023 yılı, İz Gazete gibi fikir ve ifade özgürlüğünü savunan, halkın haber alma hakkını gözeterek yayıncılık yapan demokrasi çizgisindeki yayın guruplarına baskının daha da artacağı bir yıl olacaktır. Çünkü Türkiye, tarihinin en kritik seçimi için bu yıl sandığa gidecek ve 20 yıllık baskı rejiminin geleceğini oylayacak. İktidar, varlığını korumak için halkın haber alma kanallarına sansür uygulamak amacıyla ‘dezenformasyon yasası’ adı altında çıkardığı yasa ile zaten var olan baskıyı pekiştirip, özgür sesleri hapis cezalarıyla kısmaya/kapatmaya hazırlanıyor. 

Ülkeyi içine gömüldüğü karanlıktan çıkarmayı hedefleyen demokrasi yanlıları için belki zorlu bir yıl olacak ama tünelin ucunda ışık var… Eğer muhalefet demokrasi paydasında birleşirse, umudumuz artacak. 2024 yılında İz Gazete’nin 8’inci yaşını aydınlık bir geleceğe adım atmış olmanın coşkusuyla kutlamayı diliyorum, umuyorum öyle olur…

Ne yazık ki 2023 yılı, İz Gazete gibi halkın haber alma hakkını gözeterek yayıncılık yapan demokrasi çizgisindeki yayın guruplarına baskının daha da artacağı bir yıl olacaktır