Ülke tarihinin belki de en zor yılını geride bırakıyoruz… İktidarın varlığını sürdürebilmek için ülkeyi parti devletine çevirme gayretinin tavan yaptığı; yargının siyasallaşmasının en ağır sonuçlarını gördüğümüz; ekonomide dibe vuruşun ağırlığı altında ezildiğimiz, sağlık sistemi elinde perişan olduğumuz, tarikat ve cemaatlere tanınan sonsuz hoşgörünün ahlaksızlık olarak lağım çukuru gibi aktığı… Yani her alanda sıkıntı, mutsuzluk ve sorun fışkıran bir yapıdan, toplumsal sıkıntıdan söz ediyorum. 

Halkın büyük çoğunluğu olarak, iktidarın yarattığı bu ağır tabloyu yaşarken bir yandan da her fırsatta bir umut ışığı aradık,  güzel bir gelişme bekledik. Bu gidişten büyük endişe duyan büyük çoğunluk olarak tek beklentimiz, muhalefet partilerinin kişisel ve partisel beklentilerini bir kenara koyup ‘Hedef önce ülkeyi bu iktidardan kurtarmak’ söylemiyle bir araya gelmeleriydi. Altısı bir araya geldi ama seçimin kilit partisi HDP’yi ısrarla ve inatla formül dışı bırakma inadından vazgeçmediler. 

Altılı masanın kendi  arasındaki görünür/görünmez çekişmeleri içimizi kıydı, ama bunun yarattığı umutsuzluğa teslim olmamaya çalışıp,  her şeye rağmen destek vermeye devam ettik. 

Özetle 2022’yi  bir yandan zorluklarla boğuşup bir yandan umudumuzu korumaya çalışarak geçirdik!..

2023 yılı sandık  yılı… Başka çıkışın olmadığı, ülke tarihinin en kritik, en önemli seçimine gideceğiz.  Yani dananın kuyruğu kopacak!.. Cumhuriyet’in yüzüncü yılında ya cumhuriyet değerlerine sahip çıkmanın son sınavını vereceğiz ya da laik demokratik Cumhuriyet umudumuzu toprağa gömeceğiz. 

Muhalefetin başarılı olamaması halinde, belki de  bir daha demokrasi, seçim, sandık gibi söylemlerin  hayatımızda olmayacağı bir döneme gireceğiz. Öylesine hayati bir  seçim!..

Vatandaş olarak bizler bunun farkındayız; dileğimiz bu gidişe son vermesini beklediğimiz siyasal parti yöneticisi ve mensuplarının da farkına varması. 

2023’ten herkes, iyilik, sağlık, mutluluk… diliyor. Ben de diyorum ki, bunların gerçekleşmesi sandık sonuçlarıyla doğrudan ilintili!.. Bu iktidardan kurtulamazsak, iyi olamayız, zaten unuttuğumuz mutluluk duygusu hepten bizi terk eder!.. 2023’ten beklentim Türkiye’nin beklediği değişimin gerçekleşmesi, el birliği ile verilen hasarların tamiri için daha çok çalışmak…