Spor Toto 1. Lig ekiplerimizden Göztepe, Süper Lig yolunda Play-Off oynamaya hak kazanarak, daha önce gerçekleştirdiği başarıyı tekrar etmek için müsabakaların oynanmasını bekliyor.

Göztepe’nin Süper Lig’e Eskişehirspor’u geçerek yükseldiği sezonun üzerinden henüz 4-5 yıl geçti. Bu süre zarfında Süper Lig’de mücadele eden Göz-Göz geçtiğimiz yıl TFF 1. Lig’e düşmüştü. Şimdi ise yeniden Süper Lig heyecanı sardı İzmir’i. Eskişehirspor maçında oluşan atmosferi herkes hatırlıyordur. Türkiye’nin en iyileri arasında bulunan taraftarlara sahip iki kulübün kıyasıya mücadelesinden biz üstün ayrılıp Süper Lig’in yolunu tutmuştuk.

2017’den 2022’ye kadar Süper Lig’de mücadele edilse de kalıcı olunamamış ve yeniden TFF 1. Lig yolu sarı-kırmızılılar için gözükmüştü. Şimdi yeniden Süper Lig’e dönülebilir. Kalıcı olmak öncelikli olsa da ilk olarak elemelerden şampiyon olarak çıkmak gerekiyor. Taraftarı, oyuncuları ve biraz da şans faktörüyle Göztepe, yeniden Süper Lig’de yer almak isteyecek. Tüm İzmir bunu isteyecektir.

Metropol sayılan bir şehrin ülkenin en üst seviyesi kabul edilen liginde hiçbir takım bulunduramaması aslında hem kulüplerimizin hem de şehrin önde gelen belediyeleri, iş adamları ve sermaye sahiplerinin ayıbı. Ekonomik olarak yapılması gerekenleri az çok herkes biliyor. Buna cesaret eden bazı kişiler ise hep engellendiklerinden bahsediyor. Bazı gurupların kendi aralarında çekişmeleri, kulüpleri ve taraftarları çıkar hesapları üzerine oturtmaları, en çok şehrimize zarar veriyor. Bu durumdan derhal sıyrılmamız gerekiyor. Bu gerçekleşirse Altay’da Altınordu’da ve hatta Karşıyaka’da yükseliş sesleri çıkabilir.

Süper Lig’de ise şampiyonluk haftasına girmiş bulunmaktayız. Ankaragücü deplasmanında 3 puanı alması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek olan Galatasaray, hata yapmak istemiyor. Fenerbahçe ise rakibinin puan kaybı yapmasını bekleyecek. Matematiksel olarak hala şampiyonluk şansları olsa da Fenerbahçe taraftarlarının düşüncesi, sezonun bittiği yönünde. Böyle düşünmeleri de gayet doğal. Ülkemizde Fenerbahçe’den çok son maçta şampiyonluk kaybeden, final kaybeden ve ligde en çok ikinci olan başka takım yok. Fener’in rakibi Galatasaray ise finallerin takımı lakabına sahip. Ki son haftalarda gösterilen hakem performansları da bir takımın şansını daha çok artırıyor.

İlginç bir disiplin kuruluna sevk yaşandı geçtiğimiz hafta. Secdeye giden futbolcuya tüküren bir futbolcu diye yaygara kopardı Trabzonspor. Kendi başarısızlıklarını gündem çarpıtarak aynı iktidarın diliyle, “Ne futbolu, din elden gidiyor.” Söylemleri ile naralar atmaya başladılar. Aslında olay tamamen rastgele gelişmiş gibi görünüyor. Herhangi bir ligde herhangi bir takımın maçını açın. Futbolcuların her yakın çekimlerinde yaşanan tükürük vb. olayları göreceksiniz. Maçta yaşanan durum da aslında bundan farksız. Ancak bu ülkede en çok işe yarayan din sömürüsü, futbola bile sirayet ettirilmiş durumda. 

Dinin siyasete de futbola da aynı taraflardan sirayet etmesi ise ironik. 

Başı sıkışan ülkenin kuzeye kaçsın, dinimize saldırıyorlar desin. Her şey hallolur.