Hem Süper Lig’de hem 1. Lig’de ligin zirvesiyle geri kalanları arasındaki puan farkları açılıyor. Tarihteki belki de en dominant lig mücadelesi Fenerbahçe ve Galatasaray arasında yaşanırken, 1. Lig’de de Eyüpspor, Göztepe ile olan farkı açıyor.

Son yılların en çekişmeli şampiyonluk yarışına şahit oluyoruz. 23. Hafta maçlarının ardından 60 puan toplayan iki takım, 3. ile puan farkını 23’e çıkarmış durumda. Ligi tamamen domine eden bu iki takımın mücadelesi son haftaya kadar süreceğe benziyor. Önümüzdeki 2-3 yıl da bu sürecin devam etmesi oldukça normal. Çünkü hiçbir rakibinin hem ekonomik hem de sportif açıdan bu iki ekiple baş etme imkânı yok. Oynayan oyuncuların kaliteleri de diğerler takımlardan farklı olunca gelecek olan bonservis gelirleri de diğer takımlardan çok çok önde olacak. Son olarak Boey örneği önümüzde. Yaklaşık 30 milyon Euro bedelle Bayern’in yolunu tuttu.

Her iki takımın harcamaları ise bütün ligin harcamalarından fazla. Madalyonun diğer yüzünden bakarsak, şampiyon olamayan takım için ekonomik olarak küçülme başlayacak. Yıllık 10 milyon Euro kazanan futbolcular, başarısızlık halinde maaşlarından feragat etmeyeceklerdir. Bu durum da yaşanacak ekonomik sıkıntılar, kulüplerin geleceğini etkileyecektir. Yani aslında sezonun şampiyonu geleceğini de garanti altına alacak. Zannediyorum ki bu durum, kulüplerin hakemler konusunda vs. sürekli konuşmasına sebep oluyor.

Son 10 yılda 5-6 defa şampiyon olmuş Galatasaray ile hiç şampiyonluk yaşayamamış Fenerbahçe, hakemler konusunda sürekli kavga içerisindeler. Süper Kupa Finali’nde yabancı hakem isteyen Fenerbahçe iken Galatasaray bu isteğe sıcak bakmamış. Sebep açıklanmıyor ama her sene başında hakemler Fener’i şampiyon yapacak tantanasının sebebini biraz olsun öğrenmiş olduk. Sürekli aynı şeyi tekrar ederek mağduriyet yaratma konusunda üzerlerine yok!

Bir de sürekli kendini yere atıp duran top yaratma çabası içerisinde olan birkaç futbolcudan bahsedeceğim. Oyun sıkıştığı anda veya rakip takım baskı kurduğu anlarda kendisini sürekli yere atıp vakit kazanarak, oyunu soğutuyor. Çok zeki bir oyuncu. Hem oyun içi hem oyun dışı her takımın kadrosunda görmek isteyeceği bir isim ancak bu hareketleri bazen izleyenleri kendinden soğutuyor. Birkaç hafta sonra oynanacak zorluk seviyesi yüksek maçlarda kimden bahsettiğimi zaten anlayacaksınız. O sebeple o maçlar oynandığı zaman kimden bahsettiğimi daha açık bir şekilde anlatırım.

Göztepe ise Play-off yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Cumartesi oynanacak olan Göztepe-Altay maçı içerisinde gerginlik yaşanmaması tek temennimiz. Önceki sezonda yaşanan olaylardan sonra iki takımın taraftarı da ılımlı yaklaşıp dostluk içerisinde bu maç tamamlanmalı.