Cumhuriyet tarihinin en büyük depremleriyle yüzleştik. Yaşanan olayın büyüklüğünü anlatmak için kelimeler yetersiz kalıyor. Yaşanan acıların yaraları iyileşti mi, hiç sanmıyorum.

Pazar akşamıydı. Konyaspor kafilesi kar nedeniyle İstanbula’a gelebilecek mi? Yoksa maç tatil mi edilecek diye düşünürken, tüm ülke sabaha büyük bir depremle uyandı. Kaç kişinin enkaz altında olduğu bilinmiyor, hangi ilde kaç binaların yıkıldığı bilinmiyor ve kaç insanımızı kaybettiğimizi bilemiyorduk. Böyle bir günün sabahında ülke felaketle yüzleşiyordu. 

Tarihimizin en büyük derslerinden birini yaşamıştık aslında 1999 Depremi’nde. Ders almış mıyız? Bence hiçbir ders almamışız. Deprem vergileri yollara harcanmış, yapılan hastaneler yıkılmış, özelleştirilen elektrik ve doğalgaz şirketleri vatandaşın yardımına koşamamış. İnşaat sektörünü zengin eden bir yapı depremle birlikte çökmüş. 

Tüm bu olumsuzluklara rağmen halkımızın dayanışma gücü yine ortaya çıktı. Son 4 günde toplanan yardımlar, bölgeye akın akın yönelen gönüllü arama kurtarma ekipleri ve uluslararası destekler umudumuzu artırıyor. Taraftar gruplarının renkleri önemsemeden birbirlerine yardımı ve dayanışması örnek teşkil ediyor. 

Hatayspor ve Yeni Malatyaspor, ligden çekilmek istediklerini bildirdikten sonra TFF, liglerin tatil edildiğini ancak uygun tarihten yeniden başlayacağını duyurmuştu. Tescil edin ligi, kim futbolla ilgilenecek bu saatten sonra. Ülkemizin toparlanması, yaralarını sarması o kadar koyal mı? Kim, hangi futbolcu veya kulüp odaklanabilecek? Yazık etmeyin kalan son vicdanımıza. Üstelik deprem sebebiyle UEFA’ya başvuruda bulunulup transfer penceresinin 10 gün daha uzatılmasını istemişiz. Neden abi? Transfere harcanacak parayı ihtiyaç sahiplerine harcasın kulüpler. Kimin içine sinecek? Bu yas devam ederken kim futbolu önemseyecek?

Avrupa’da oynayan kulüplerimiz ise yoluna devam etmek zorunda. Önümüzdeki haftalarda başlayacak Avrupa Ligleri, oynanmaya devam edecek. Belki orada elde edilebilecek bir başarı bize biraz olsun moral verebilir ancak saygı çerçevesinde, sevinç çığlıkları atmadan.

Basketbolda ise EuroLeauge’de ülkemizde oynanacak maçlar ikinci bir açıklamaya kadar askıya alındı. 

Bu şartlar altında yapılması gereken bellidir;

Kapatın bütün renkli ışıkları, artık hayat renksiz

Durdurun bütün gülücükleri, yastayız

Susturun bütün şarkıları, tek bir ses duymak istiyoruz, buradayım

Dinlemeyin hiçbir yöneticiyi, başsızız

Daha sıkı sarılın birbirinize, tek dostumuz biziz

En önemlisi de unutmayın bu yaşananları, hesap soracağız