"Bilmeyi göze almak zordur

Bilmek ürkütür insanı korkutur

Bilmek lanetlenmektir biraz da"

Murathan Mungan

Bilmenin laneti ve dayanılmaz bilme isteği itişir durur. Kimi zaman biri baskın çıkar, kimi zaman öteki. Ama biri baskın çıktığı anda kaybetmeye, biri kaybettiğinde güç toplamaya da başlar. Herşey gibi bu iki çelişik durum da harmanlanır, iç içe geçer, ayrılır ve akar gider.

Iz gazete 4 yıldır izmir'de dergi çıkardı, gazete yayınladı, kitap yayıncılığına el attı, Web TV programları düzenledi şimdi de günlük gazete olarak izmir ve çevresinde gündemi belirlemeye, arenanın tam ortasında olmaya soyundu. Cesaretine ve tutkusuna sarılan insanlarda görülen o benzersiz enerji hep gözlerindeydi onların da. 2015 yılında KHK ile kapatılan Yenikapı Tiyatrosu oyuncuları olan bizler iz gazeteden tiyatro sayfası yapalım teklifini alınca hazırlıklara başladık .

Tiyatroların kapatıldığı, oyunların yasaklandığı, tiyatro akademilerinin parçalandığı bu karanlık zamanlarda ne olmalıydı bu sayfada? Izmır'ın tiyatro gündemi ilk sıradaydı . Dokuz Eylül Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin röportajı bu yüzden burada. Ustaların genç tiyatro insanlarıyla buluşması gerekti, Rutkay Aziz'le Türkiye Tiyatro Buluşmasında gerçekleştirdiğimiz röportaj bu yüzden burada. Izmir'den oyun haberleri önümüzdeki haftalarda burada olacak.

Velhasıl bu sayıdan itibaren her perşembe bilmeyi göze alanlarla lanetlenmeyi göze alıyoruz. Karanlığın aydınlığı içinde taşıdığının bilinciyle Çernişevski'ye katılıyoruz.

" Sanatçı gerçeği yalnızca yansıtmaz, onu açıklar ve yargılar Bunu yaparken de tarafsız kalamaz"

[email protected]