AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Şehir hastanesi gibi dev bir sağlık projesi için gün sayıyoruz” demiş. Biraz hafızalarımızı tazeleyelim o zaman...

Yerel siyasetçilerle ilgili çok az yazı yazdım bugüne dek. Mümkün olduğunca geniş bir bakış açısıyla yaklaştım siyasi parti gözetmeksizin. Dün sabah elektronik postalarımı kontrol ederken AKP İzmir İl Başkanı Sayın Kerem Ali Sürekli beyefendinin bir haber bültenine takıldım.  Kerem bey, ilçe ziyaretlerine Konak ve Bayraklı’da devam etmiş. Malum seçim yaklaşıyor. Bu iki ilçemizde partisine gönül veren vatandaşlarımızla buluşmuş. İzmir’de CHP’li belediyeleri icraat yapmamakla eleştirmiş. İzmirlilerin ‘hizmet fakirliğinden usandığını’ dile getirmiş. En doğal hakkıdır, saygıyla karşılıyorum. 

Ancak, partisinin İzmir ve ilçelerine yaptığı yatırım ve projeleri anlatırken kullandığı bir ifadeye çok güldüm. Kerem Ali Bey, “Şehir hastanesi gibi dev bir sağlık projesini şehre kazandırmak için gün sayıyoruz. Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle şubat ayında açılışını yapmayı planladığımız, 6 bina, 2 bin 60 yatak kapasitesi ile 6 bin kişiyi istihdam edecek dev bir sağlık kampüsünü açıyoruz. Bunlar, rüyalarında dahi yapamayacakları icraatlar…” diye konuşmuş.

Bülteni okuyunca aklıma geldi; “Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür” sözü. Genç arkadaşlarımız için anlamını da yazayım, ‘İnsan hafızası unutkanlık ile sakattır…’ 

Bu söz aklıma gelince de kelimeler çağrışım yaptı zihnimde…

Nisyan, insan ve sonunda isyan…

Sonra da Ziya Paşa’dan bir dize:

“Sen herkesi kör, alemi sersem mi sanırsın…”

Kerem Ali Sürekli’nin bizim kör ya da sersem olduğumuzu düşündüğünü sanmam. 

Ama el insaf…

HAFIZAMIZI TAZELEYELİM

Balık hafızalarımızı tazelemek için çok şükür ‘google’ denilen bir araç ve internet denilen muazzam bir bilgi denizi var. Bu denize Google aracınızla oltanızı atınca ne bilgiler çıkıyor bir bilseniz…

Google, ‘Şehir hastanesi mi, şehir efsanesi mi?” diye yazın ve aratın.

Mesela bir örnek; tarih: 18 Eylül 2020 / Dokuz Eylül Gazetesi, Haber: Sinan Keskin. Okuyalım bakalım:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk kez 2011 yılında yapılan genel seçimler öncesi gündeme getirdiği ve AKP'nin seçim beyannamesinde yer alan şehir hastaneleri tartışma konusu olmayı sürdürüyor. Bir türlü bitirilemeyen İzmir Şehir Hastanesi'nin açılış tarihi hala kesinlik kazanamadı. Türkerler ve Gama Holding iş birliği ile yapımına 2016 yılında başlanan İzmir Şehir Hastanesi'nin açılış tarihi bugüne kadar defalarca değişti. Hastanenin temeli atılırken 2018 yılında hizmete gireceği ilan edildi, sonrasında yapılan açıklamalarda açılış tarihi önce 2019'a, sonra 2020 Mayıs'a, ardından 2020 sonbaharına, son olarak da 2021 yılı başlarına ertelendi. Hastanenin 2021 başında açılıp açılamayacağı ise merakla bekleniyor…”

Haber devam ediyor. Burasını Kerem Ali Sürekli Beyefendi’nin mutlaka okumasını rica edeceğim. Çünkü kendisini de yakından ilgilendiriyor:

“İzmir Şehir Hastanesi'nin temeli 12 Mart 2014'te dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ve İzmir milletvekillerinin katıldığı törenle atılmış, törende inşaatın 30 ay içinde tamamlanacağı söylenmişti. 20 Ekim 2016'da hastanenin proje finansman anlaşması imzalandı. Alanda yapılan kazı çalışmalarının ardından Mayıs 2017'de inşaat başladı. Mayıs 2016 tarihinde açıklamalarda bulunan dönemin AKP İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Bayraklı'ya yapılacak şehir hastanesinde herhangi bir gecikmenin olmadığını, 2018 yılı sonunda bitirilmesinin hedeflendiğini ifade etmişti.”

Bakın Sayın Sürekli ne demişsiniz 2018 yılının Ocak ayında: “…Sürekli, bu defa 2019 yılını işaret etti. Sürekli açıklamasında, İzmir’in en büyük projelerinden Bayraklı Şehir Hastanesi projesinde inşaatın tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, hastanenin önümüzdeki yıl (2019) hizmete açılacağını söyledi.”

BİTMEDİ, DEVAM EDİYOR…

“Ağustos 2019'da AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile inşaat alanında incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, ‘İnşaatın 31 Mayıs 2020'de bitirilmesi planlanmıştı. Bugün takvimin plana uygun ilerlediğini gördük. Gelecek yıl inşallah hep birlikte hastanenin açılışına katılacağız’ dedi.

Eylül 2019'da hastanenin yüzde 95'inin tamamlandığını açıklayan AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ise, 2020 yılı mayıs ayında hizmete açılacağını dile getirdi.

Ocak 2020'de yapılan 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, “Bu yıl Konya Karatay, İstanbul İkitelli, Tekirdağ, Kocaeli ve İzmir Bayraklı Şehir Hastanelerinin açılışlarını yapacağız" demişti…

Ne demiştik; “Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür…”

Son sözü yine Ziya Paşamıza bırakalım…

“Sen herkesi kör, alemi sersem mi sanırsın…”