Türk tarihinde 3 önemli isim vardır. 1071'de Anadolu'ya ordusuyla girip yurt yapan Sultan Alparslan bunlardan ilk isimdir. 1453'te İstanbul'u feht ederek çağ değiştiren Fatih Sultan Mehmet ikinci isimdir. Son isim de 1922'de Kurtuluş Savaşı’nı halkıyla kazanıp bağımsız, hür Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Kuşkusuz arada önemli liderler ve devlet adamları oldu ve bundan sonra da olacaktır. Ama şu gerçeği hiçbir güç ve durum değiştiremez. Laik Türkiye Cumhuriyeti her zaman var olacaktır ve bu devletin değişmez ebedi lideri Mustafa Kemal Atatürk olarak kalacaktır. Büyük önderin bedeninin aramızdan ayrılmasının 84'üncü yılında görüyoruz ki, ona olan sevgi ve saygı her geçen gün artarak devam ediyor. Atatürk'ün ortaya koyduğu düşünceler sadece o günü değil, yüzyıllar sonrasında da bu ülkenin ışıklı yolu olmaya devam edecek. Rehberimiz yol göstericimiz Atatürk, bize miras bıraktığı fikirleriyle ülkenin çağdaş ve aydınlık yanı olarak yaşam bulacaktır. Ben Büyük Atatürk'ü aramızdan ayrılışının bu yıldönümünde tarihe geçmiş bir anıyı sizlerle paylaşarak yad etmek istiyorum.

ATATÜRK: YURDUMUN TOPRAĞI TEMİZDİR

Yıl 1936. İngiltere Kralı 8. Edward Büyük Önder Atatürk'ü ziyaret etmek için Türkiye'ye gelmiştir. Kral, yatından ayrılır ve bir motora binerek Atatürk'ün kaldığı Dolmabahçe Sarayı'na ulaşır. Atatürk rıhtımda kralı beklemektedir. O gün deniz dalgalıdır. Kralın bindiği motor, dalgalar nedeniyle sürekli inip çıkmaktadır. Kral motordan rıhtıma çıkarken eli yere değer ve tozlanır. Tam o sırada Atatürk krala elini uzatıp hoş geldiniz demektedir. Kral, cebinden hızlı bir şekilde mendilini çıkarıp tozlu elini silmek ister. Atatürk kralı eliyle durdurur ve tarihe geçecek şu cümleyi kurar: "Yurdumun toprağı temizdir, bu toprak elinizi kirletmez" Ardından Atatürk kralın elinden tutar ve rıhtıma çeker. Bu topraklar için tarihin her döneminde bedel ödenmiştir. Bedeli ödenmiş topraklar üzerinde bizleri hür ve özgür olarak yaşatan liderin adıdır Atatürk.

Son cümle: Atatürk büyük komutandır. Atatürk bu ülkenin en büyük devlet adamıdır. Atatürk bu ülkenin babasıdır. Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'dir.