Bugün Atatürk’ün en önemli devrimlerinden birisi olan kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 89.yıl dönümü.

5 Aralık 1934’de Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önü açıldı.

Türkiye, Fransa'dan Fransa ve İtalya'dan 11, Romanya'dan 12, Bulgaristan'dan 13, Belçika'dan 14, İsviçre'den ise 36 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımıştı.

Atatürk tüm dünyaya örnek olacak bu karara 5 Aralık 1934’te liderlik etmişti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; "Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur" diyerek Kadınlarımızın, demokratik haklarına ve siyasi hayatta yer almasını sağladı.

Bugün söz sahibi olabiliyorsak, bugün konuşup hakkımızı arayabiliyorsak, bugün özgürlüğümüzü ele aldıysak hepsi onun sayesinde …

Yıllar önce verilen bu kararın kadınların değerli olduklarını birçok alanda yaptığı ve yapacağı çalışmalarla haklarının farkında olan her kadını cesaretlendirmişti.

Dünya Kadın Hakları Günü kadınların seslerini duyurabilmeleri, cinsiyet eşitsizliğini yinelemek, toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık yaratarak, kadının hak ettiği değeri görmesini sağlamak amacıyla tüm dünyada kadınlar başta olmak üzere erkekler tarafından da kutlanan ve kutlanması gereken bir gündür.