Sevgili okurlar, bugün köşemi bir ön söze ayırdım.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Av. Murat Aydın’ın İz Gazete ve Gazete Pencere’deki köşe yazılarından derlenen ‘Çare Biziz – Hak, Hukuk, Adalet ve Vicdan Yazıları’ isimli kitabı, Biz Kitap’tan çıktı.

Editörlüğünü yaptığım bu kitabı hem tanıtmak hem de bir daveti buradan iletmek istiyorum.

054285d7-e568-43e9-82bb-0a64c824ae7f

Yarın saat 18.00’da Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve kitabın yazarı Murat Aydın’ın konuşmacı olarak katılacağı ‘Çare Biziz’ başlıklı bir panel gerçekleştireceğiz.

Panelde; 14 Mayıs sonrasında nasıl bir Türkiye hayal ettiğimizi ve çarenin neden kurtarıcılarda, liderlerde değil de her birimizde olduğunu konuşacağız. Panel sonrasında Murat Aydın, kitabını da okurları için imzalayacak.

Şimdiden; katılan, katılamayıp desteklerini ileten herkese ve bu panele ev sahipliği yapan Karşıyaka Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a teşekkür ederim.

Çare Biziz’in ön sözüne yazdığım satırlar şöyle:

Herkesin, zor zamanlarda ve kritik anlarda yüzünü döndüğü, ‘O, bu konuda ne diyecek acaba?’ diye düşündüğü, kendine referans aldığı birisi vardır mutlaka…

Onların sağduyusuna, vicdanına, nezaketine, iyiliğine inanırsınız. Sizi hiç yanıltmazlar, sahicidirler çünkü…

O isimlerden biridir benim için Murat Aydın... Yargıçlık, cumhuriyet savcılığı ve avukatlık yapmış 30 yıllık bir hukukçu birikiminin çok ötesindedir yarattığı etki…

Neden böyle söylediğimi ve neden bu kitaba ‘Hak, Hukuk, Adalet ve Vicdan Yazıları’ alt başlığını eklediğimi, yazıları okuduğunuzda çok daha iyi anlayacaksınız ve bence onu tanımak isteyeceksiniz.

Okuduğunuz her yazının, sadece iyi bir hukukçu ve siyasetçiden değil, çocuklarına onurlu bir yaşamı miras bırakmak için çalışan bir babadan; o onurlu mirası her baba çocuğuna bırakabilsin diye kalemini sorumlulukla kullanan vicdanlı bir yazardan çıktığını göreceksiniz.

Bir ‘tek adam rejimi’ tarafından bize reva görülen yoksulluğun, umutsuzluğun, kötülüğün, baskı ve zor günlerinin kader olmadığını da bu yazılarda göreceksiniz evet ama…  Daha önemlisi; o tek adam düzeni sürse bile, mücadele edenlerin kolay pes etmeyeceğini de göreceksiniz!

Ülkemize giydirilmeye çalışılan deli gömleğinin, hepimize uygulanmaya çalışılan ‘hizaya geç’ iradesinin sanıldığı kadar güçlü olmadığını da bu yazılarda göreceksiniz evet ama… Daha önemlisi; umudunu yitirmeyenlerin, gömleği yırtıp atmak için cesaretini kaybetmeyenlerin, çaresiz kalındığı sanılan noktada kurtarıcı beklemeyen ve ne yapabiliyorsa onu yapıp,  ‘çare biziz ve pes etmeyeceğiz’ diyenlerin kararlılığını göreceksiniz…

Özetle; ‘tek adam rejimi’nin son 3,5 yılında yazılan ama topyekûn bir zihniyeti derli toplu anlatan, olur da benzer bir dönemi yeniden yaşarsak, yine iyiliğin kaybetmesine izin vermemek için ne yapmamız gerektiğinin altını çizen arşivlik bir kitap elinizdeki.

Okudukça kendinize görevler biçmek üzere notlar alın isteriz. Çünkü biliyoruz ki; yeni bir kurtarıcı gelmeyecek: ÇARE BİZİZ!