‘Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’ geçtiğimiz yıllara damgasını vuran, politik gençler üzerinde etki yaratmış önemli bir diziydi.

Dizinin ilk iki sezonunda ‘Reşat bey’ karakterine hayat veren ve sol kamuoyunda sıkı ilişkileri bulunan oyuncu Hasan Ünal, 2019 yılında siyaset yapmak üzere tepeden indirilerek İzmir’e getirildi.

Hasan Ünal, Menemen Belediye Meclis Üyeliği’ne CHP listesinden kontenjan birinci sıradan yazıldı ve nitekim 2019 yerel seçiminde seçilerek Menemen ve İzmir Büyükşehir meclislerine girdi.

Gelgelelim Hasan Ünal’ın “30 yıllık arkadaşım” dediği dönemin CHP’li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, 2020 yılının sonlarına doğru yolsuzluk operasyonunda tutuklandı ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

Seçilmiş belediye başkanı Serdar Aksoy görevden alınınca, ‘Menemen Belediye Başkanvekili’ seçmek üzere Meclis içinden bir seçim yapıldı.

Seçimde CHP’li Meclis Üyesi Deniz Karakurt ile AKP’li Meclis Üyesi Aydın Pehlivan yarıştı.

Başkanvekili seçilebilmek için 3'te 2 çoğunluğun arandığı gizli oylamalı ilk turda CHP'li üye Deniz Karakurt 17 oy alırken, AKP’li Aydın Pehlivan 14 oyda kaldı.

İkinci turda ise CHP’li Karakurt bir oy kaybederek 16, AKP’li Pehlivan ise bir oy arttırarak 15 oy aldı.

Salt çoğunluğun arandığı üçüncü turda ne hikmetse iki aday da 15'er oyda kaldı. Yani CHP’den fireler vardı.

Seçimin son turunda eşitlik bozulmayınca cam kavanoz içinde kuraya gidildi ve CHP’li Deniz Karakurt başkanvekili seçildi.

Şans eseri kazanan CHP’de “Fire veren Meclis Üyeleri kim?” tartışmaları başladı.

Bu isimlerin para karşılığı saf değiştirdiği iddia edildi.

Tabi bunlar hep iddia olarak kaldı. CHP il yönetimi o dönem birçok ismi sorguladı. Kimlerin fire verdiğinin bilindiği konuşulsa da o isimler açıklanmadı.

CHP’nin kurayla kazanmasının ardından AKP’li Aydın Pehlivan, cam kavanoz içinde yapılan kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle mahkemeye itiraz başvurusu yaptı.

Mahkeme, AKP’li Pehlivan’ın itirazını kabul ederek kura çekiminin iptalini ve tekrarını sağladı.

2021’in Ocak ayında yeniden kura çekildi. Bu kez AKP’li Pehlivan ve CHP'li Karakurt'un isimlerinin yazılı olduğu kağıtlar katlanarak siyah bez bir torbaya konuldu ve kurayı bu kez AKP’li Aydın Pehlivan kazandı.

2021’den bugüne Menemen Belediyesi, AKP’li Pehlivan’ın başkanvekilliğinde yönetiliyor.

Bu süreç sonrasında CHP’de tartışmalar devam etti. Halkın oylarıyla aldıkları belediyeyi, kurayla AKP’ye kaptırmışlardı, Meclis üyeleri kendi adaylarına oy vermemişti…

Kuranın üzerinden 2 ay geçmemişti ki CHP Menemen İlçe Başkanlığı, 3 Meclis Üyesi hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturmanın gerekçesi; 2021 Mart ayındaki bir meclis toplantısında AKP’li Başkanvekili Aydın Pehlivan’a 65 milyon TL’lik kredi yetkisi verilmesine ilişkin gündem maddesinde CHP grup kararına uymayan CHP’li üyelerin, AKP’den yana olumlu oy kullanmasıydı.

Soruşturma açılan 3 meclis üyesi, soruşturmayı beklemeden partilerinden istifa ederek Bağımsız Meclis Üyesi olarak siyasete devam etti.

Meclis üyeleri yaptıkları açıklamada; maaşlarını alamayan belediye işçilerinin maaşının ödenmesi için kredi yetkisi istendiği ve bu yüzden AKP’nin gündem maddesine onay verdiklerini savundu.

Menemenlinin hakkını korkusuzca savunmaya devam edeceklerini söyleyip; CHP’nin ne kötü bir parti, kendilerinin ne namuslu meclis üyeleri olduklarını anlattılar.

İşte o Meclis Üyelerinden biri de oyuncu Meclis Üyesi Hasan Ünal’dı.

CHP’den istifa ederken bol bol hak, hukuk, adalet, emek kavramlarını kullanan, koşul ve şartlar ne olursa olsun dünya görüşünün ve siyasi görüşünün değişmeyeceğini savunan Hasan Ünal; doğruyu, hakkı, hukuku bulmuş olmalı ki yeni dönemde AKP’den Karşıyaka Meclis Üyeliği yapacakmış, ikinci sıraya adı yazılmış!

Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’ni yaratanlara önerim olsun…

İzmir’de yeni bir projeye girişin…

Projenin ismini Aziz Nesin hikayeleri arasından rahatlıkla bulabilirsiniz…

Valla çok tutar… Benden söylemesi.