Süper Lig’in sona ermesine 1 maç kala şampiyon belli oldu. Önceki akşam oynanan Ankaragücü-Galatasaray maçının kazananı olan sarı-kırmızılılar, ‘Bitirtmeyiz’ diye tehdit ettikleri ligin kazananı oldu.

Sezon başından bu yana yöneticiler, taraftarlar, futbolcular, teknik adamlar ve sosyal medya sayfaları üzerinden binlerce açıklama yapıldı. Ellerinde belge olduğunu söyleyen mi ararsınız, durum çok vahim açıklayacağız diyenler mi ararsınız, ilmek ilmek dokuyanlar mı ararsınız her bir açıklamada biraz daha soğuduk futboldan. Aslında tarihin en çekişmeli sezonlarından biri olabilecekken konuştuğumuz durum ortada.

Hatayspor ve Gaziantep FK’nın yaşanan deprem felaketinin ardından ligden çekilmesi, birçok dengeyi değiştirdi. Beşiktaş’ın kendince haklı olduğu itirazlar, bazı takımların daha az deplasmana gitmesi ve ligden çekilen takımların aldığı puanların geçerli sayılması dengeleri değiştirdi. Bence olması gereken tüm puanları sıfırlayıp, depremzede kulüplere karşı oynanan maçların oynanmamış sayılması olacaktı. Böylece hiçbir tartışma ortamına da gerek olmayacaktı. Ancak TFF, yine şaşırtmadı.

Çok fazla bir şey istemiyoruz aslında. Söylemlerin olmadığı, sahada adil bir oyunun oynandığı, Avrupa’ya katılımların arttığı, kaliteli futbolcuların olduğu ve rekabetin heyecanla harmanlandığı bir lig istiyoruz. Dünya’da bizim kadar kavga eden başka bir lig yoktur diye düşünüyorum. O kadar abartıldı ki, Anadolu kulüpleri bile büyük maçlardan önce ilginç açıklamalar yapmaya başladı. Bu böyle devam edemez. Zaten herkes kutuplaştırılmış, insanların birbirine tahammülü kalmamış ve saygısızlık en üst seviyedeyken bu durum sürdürülemez. Gerekirse önlemler alınarak bu duruma bir kısıtlama getirilmeli. Aksi halde daha sıkıntılı durumlar yaşanacak.

Bununla birlikte ligin son maçı, GS ile FB arasında oynanacak. Tartışmalar şimdiden başladı. Fenerbahçe şampiyonu alkışlar mıymış vs. Daha düne kadar suyun öte yanı diye rakibine seslenenler, Fenerbahçe bizim dostumuz, bizi alkışlayacaklarını düşünüyorum diye konuşuyorlar. Bunun adı ikiyüzlülüktür. Rakibin iyi giderken ligi bitirtmeyiz, o sezonu, bu sezonu, vay efendim Fener’i şampiyon yapacaklar diye yaygara koparıp, ligi ilk sırada bitirince biz kardeşiz diyemezsiniz. Bu sebeple diyorum ki artık bu bilinçsiz insanlar spordan uzaklaştırılmalı. Sadece ceplerinde para var diye kulüplerin sözcüleri haline gelmemeliler. Aksi halde her geçen sene bu lig daha da izlenmez hale gelecek.

Göztepe’de ise gidecekler ve kalacaklar belirlenecek. Play-off ilk maçında Bodrumspor’a kaybedip Süper Lig şansını bu sezon için yitiren sarı-kırmızılılarda hesap vakti geldi. Gitmesi planlanan oyuncuların belirlendiği konuşuluyor. Kimlerin kalacağı ise az çok belli. 

Büyük beklentiler içerisinde kulübü satın alan yabancı sermaye yatırımcıları, önümüzdeki sezonun hazırlıklarına başlamazlarsa, burada barınmaları zor. Çünkü bu şehrin bir Süper Lig takımına ihtiyacı var. Şehrin en büyük takımları Altay, Karşıyaka ve Göztepe’ye sahip olanlarında bunu yapma zorunlulukları var.